fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: captură video Foto: captură video

Gafa lui Sorin Cîmpeanu: Ministrul Educației varsă salivă din proba pe care o administrează unui elev de 10 ani, în clipul demonstrativ transmis luni (VIDEO)


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face o demonstrație video în care administrează un test pe bază de salivă unui elev de 10 ani, pentru a arată cât de simplu sunt aceste teste de folosit. În timpul administrării, el varsă puțin din saliva colectată în recipient.

„Să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”, spune ministrul în imagini.

Elevul - numit Rareș în clip - scuipă în plicul special al kit-ului, iar ministrul colectează din probă cu o pipetă, apoi deschide flaconul în care saliva trebuie amestecată cu o soluție specială. În acest moment, o picătură din salivă se varsă. Cîmpeanu continuă procesul până la final.

În prima parte a clipului, care durează circa 3 minute, ministrul mulţumeşte personalului din educaţie, dar şi părinţilor, care vor face aceste testări.  

Ministrul Sorin Cîmpeanu prezintă apoi componentele testului de salivă şi afirmă că urmează „să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”.  

Elevul a lăsat apoi o probă de salivă într-un plic special, iar ministrul a colectat-o cu ajutorul unei pipete.   Însă în momentul în care încearcă să desigileze flaconul unde trebuia amestecată proba cu soluţia specială, o parte din saliva colectată în pipetă se poate observa cum cade. (min. 1:03).   

Ministrul îşi continuie însă demonstraţia, adăugând proba, închizând flaconul, apoi amestecâ probele, potrivit lui, încercând să urmeze paşii prezentaţi de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.  

Ulterior pune trei picături pe dispozitivul de testare.

„Aşadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competenţe medicale durează mai puţin de un minut”, a spus Sorin Cîmpeanu, explicând că va aştepta să treacă timpul specificat în instrucţiuni pentru a avea rezultatul testului.  

Ministrul îl felicită apoi pe copil, pentru rezultatul negativ al testului şi îl îndeamnă să respecte regulile de igienă sanitară.

De altfel, în clipul încărcat pe pagina de YouTube, mai mulţi internauţi au sesizat şi ei momentul cu pricina.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac