fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Două eleve din Iași ajuns la spital după ce un coleg a pulverizat spray paralizant în școală, ca să se distreze

Două eleve din Iași ajuns la spital după ce un coleg a pulverizat spray paralizant în școală, ca să se distreze


O joacă între câțiva elevi putea fi fatală pentru alți colegi de școală. Două fete au ajuns la spital, acuzând dureri insuportabile în timpul orelor.

Totul, după ce au intrat într-o sală în care, presupun polițiștii, a fost pulverizată o substanță paralizantă. Totuși, sprayul cu pricina nu a fost găsit. Incidentul s-a produs într-o școală de presigiu din Iași, relatează Știrile Pro TV.

Prima alarmă la 112 s-a dat zilele trecute, când două eleve au acuzat dureri de cap, de gât, tuse seacă, tulburări de echilibru și senzație de slăbiciune. Ambele copile, de 13 ani, au fost duse la spital, unde au rămas internate mai multe zile. Medicii au stabilit că au fost expuse unor substanțe neurotoxice.

Dr. Tamara Roșu Solange, șef UPU Spital Sf Maria Iași: „Acest gaz, care este chiar și letal, în anumite situații, este silențios, nu îl simte nimeni, nu îl vede, evoluția o vedem spectaculoasă.”

În total, 3 familii au depus plângere la Poliție, după ce mai mulți copii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Surse din anchetă susțin că cel puțin un elev al școlii a pulverizat spray paralizant în baie și în vestiare, ca să se distreze.

Antonina Bliorț, purt. de cuv. Inspectoratul Școlar Județean Iași: „Aceasta a fost suspiciunea, într-adevăr, dar nu s-a identificat un astfel de obiect în şcoală”

Nicolae Viusenco, director școală: „Nu ne-am putut da seama despre ce este vorba. Ce fel de spray s-a folosit sau de unde este mirosul acela. Nu avem cum să căutăm copii în geantă şi, apoi, avem 1300 de copii, vă daţi seama.”

Ioana Bîlea, purt. de cuv. IPJ Iași: „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanei care ar fi pulverizat spray iritant sau lacrimogen.”

Marți, alți doi copii au acuzat stări de rău, iar o echipă de la Centrul de Apărare Chimică și Nucleară a făcut măsurători în școală.

Ionel Roșu, purt. de cuv. ISU Iași: „Rezultatele sunt conform fondului natural, nu s-au constatat depăşiri ale limitelor normale, iar situaţia nu se confirmă.”

Cel care a pulverizat substanța paralizantă riscă, deocamdată, cel mult, nota scăzută la purtare, spune conducerea școlii. Însă, în cazul în care unul dintre colegi suferă probleme grave de sănătate, părinţii copilului ar putea răspunde penal.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac