fbpx
 
Un elev din Craiova s-a aruncat de la etaj pentru că a luat 4 la Biologie

Un elev din Craiova s-a aruncat de la etaj pentru că a luat 4 la Biologie


Gest extrem al unui elev de 13 ani, din Craiova, care s-a aruncat de la primul etaj al școlii unde învață, pentru că a luat nota 4 la biologie.

A fost transportat de urgență la spitalul din Craiova, cu multiple traumatisme. Băiatul a scăpat ca prin minune, însă va avea nevoie de multe zile de îngrijiri medicale, scrie Știrile Pro TV.

Elev în clasa a 8-a, copilul le-a mărturisit în ultima perioadă colegilor săi că nu mai poate să facă față presiunii de la școală.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială „Traian” din Craiova. Elevul nu și-a făcut un referat la Biologie, a luat lucrarea unui alt coleg, iar profesoara și-a dat seama. I-a dat nota 4. După ora de curs, copilul a așteptat să plece colegii la ora de informatică, i-a scris un mesaj profesoarei prin care îi spunea că îi mulțumește pentru lecția primită, apoi a acţionat.

Ana Jipescu, dir. adj. Școala nr.2 Traian Craiova: „Era în timpul ultimei ore de curs, elevul nu a mai mers la oră, a rămas în clasă și a căzut de la fereastră, domnul portar l-a văzut că s-a întâmplat imediat în apropiere și a sunat la numărul unic 112. Era speriat, mai plângea, au venit și părinţii.”

Un echipaj SMURD și unul de poliție au ajuns imediat la unitatea de învățământ după ce cadrele didactice au dat alarma. Copilul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Cristina Geormăneanu, director medical SCJU Craiova: „A fost internat pe clinica de chirurgie ortopedie pediatrică cu politraumatism prin precipitare, traumatism cranio cerebral acut, traumatism facial și traumatism toracic.”

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a demarat o anchetă. Colegii copilului au mărturisit că acesta se plânsese în repetate rânduri că nu mai suportă presiunea de la școală. Părinții l-au sprijinit și chiar l-au dus la un psiholog.

Daniel Ion, inspector școlar general ISJ Dolj: „O anchetă va fi desfășurată atât la nivelul unității școlare, cât și la nivelul inspectoratului, copilul cu siguranță va avea parte de consiliere psihologică. Va fi consiliat copilul, dar și colegii lui.”

Cristian Grigorescu, purt.cuv. IPJ Dolj: „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate.”

Din fericire, copilul este în afara oricărui pericol, conștient și stabil și, pentru o vreme, va rămâne internat în clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică a Spitalului din Craiova.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30