fbpx
 
Condiții mizere de cazare pentru elevii care au participat la Olimpiada de Limba Franceză de la Craiova. Primărița Olguța Vasilescu dă vina pe ISJ

Condiții mizere de cazare pentru elevii care au participat la Olimpiada de Limba Franceză de la Craiova. Primărița Olguța Vasilescu dă vina pe ISJ


Mobilier vechi, rupt și mucegăit, frig și băi nefuncționale. De asta spun că au avut parte unii dintre elevii care au participat la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată în Craiova.

Primăria dă vina pe organizator, respectiv Inspectoratul Școlar, iar reprezentanții acestei instituții spun că nu au știut că sunt probleme grave cu cazarea olimpicilor.

Olimpiada Națională de Limba Franceză a avut loc la Craiova, înainte de Paști. Cei mai mulți dintre elevii veniți din toată țara la competiție, 119, au fost cazați într-un cămin nerenovat de la Colegiul Economic Gheorghe Chițu.

După competiție, unii dintre elevi s-au plâns, pentru jurnaliștii de la edupedu.ro, de condițiile de cazare. Copiii spun că în camere era frig, iar mobilierul era foarte vechi și mucegăit.

În băi era rugină, chiuvete defecte, iar apă caldă au avut doar câteva ore, după ce au făcut sesizări. Locul a fost ales pentru că avea cantină și era aproape de liceul în care se desfășura olimpiada.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Dolj, instituție responsabilă cu organizarea, declară: „Condițiile de cazare n-au fost dezastruoase. Au fost punctuale, niște situații întâlnite”. Acesta a mai afirmat că pentru fiecare sesizare primită s-a găsit rezolvare la momentul respectiv, iar dacă elevii ar fi spus de atunci cu ce probleme se confruntă ar fi fost mutați în alte camere.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, acuză lipsa de comunicare cu Inspectoratul afirmând că situația ar fi putut fi evitată. Dacă i s-ar fi cerut, spune Vasilescu, Primăria ar fi pus la dispoziție un autocar pentru transportul elevilor la un alt cămin, cu condiții mai bune.

„De altfel, în toate intervențiile mele publice am spus că la Colegiul Chițu sunt necesare lucrări ample de reabilitare, atât la baza sportivă, cât și la clădiri, care nu pot fi inițiate repede, fiindcă trebuie să respectăm niște proceduri. Deci se cunoștea starea acestui colegiu. Doar trei internate din Craiova mai au nevoie de reparații capitale, iar la Colegiul Chițu este unul dintre ele.

Înțelegem că decizia de a fi cazați în acel cămin a fost luată de IȘJ Dolj pe motiv că este mai aproape de sălile de clasă unde se ținea concursul școlar. Dacă am fi fost consultați, am fi putut pune la dispoziție un autocar pentru deplasarea elevilor, așa cum am făcut-o în nenumărate cazuri”, a scris primarul Craiovei, pe Facebook.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30