fbpx
 
Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Un presupus agent ISIS ar fi plănuit să îl asasineze pe George W. Bush în Dallas


Un presupus agent ISIS din SUA a complotat să-l omoare pe George W. Bush, ajungând până acolo încât să călătorească la Dallas în noiembrie pentru a filma în jurul casei fostului președinte și recrutând o echipă de compatrioți pe care spera să o introducă ilegal în țară pe la granița cu Mexicul, conform unei cereri de mandat de percheziție a FBI depusă pe 23 martie, potrivit Forbes.

FBI a spus că a descoperit complotul prin intermediul a doi informatori confidențiali și prin supravegherea contului presupusului agent ISIS pe platforma de mesagerie WhatsApp deținută de Meta. Presupusul agent ISIS a spus că a vrut să-l asasineze pe Bush pentru că îl consideră pe fostul președinte responsabil pentru uciderea multor irakieni și pentru destrămarea țării după invazia militară a SUA din 2003, potrivit mandatului de percheziție dezvăluit săptămâna aceasta în Ohio.

Cazul arată cum anchetatorii federali continuă să monitorizeze amenințările din partea ISIS, chiar dacă grupul a fost slăbit de serviciile de informații și operațiunile militare americane în ultimii ani.

Presupusul agent ISIS se afla în SUA din 2020 și avea o cerere de azil în așteptare, potrivit cererii de percheziție a FBI.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30