fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un elev din Sulina eliminat la bac a câștigat procesul cu liceul. Își lăsase telefonul la toaletă

Un elev din Sulina eliminat la bac a câștigat procesul cu liceul. Își lăsase telefonul la toaletă


Un elev din Sulina eliminat la Bacalaureat pentru că și-a lăsat telefonul la toaletă a câștigat procesul cu școala, iar procesul verbal de eliminare din examen a fost anulat de instanță.

Marian Bucur, din Sulina, a obținut anularea în instanță a procesului verbal de sancționare din 30 iunie 2021. Sentința a fost dată de Tribunalul Tulcea, pe 1 februarie 2022 și nu este definitivă iar pe pe 12 iulie 2022 pârâții a depus recursul, relatează cotidianul Replica.

Tânărul a fost eliminat deoarece, în timp ce susținea proba la Biologie, telefonul său a fost descoperit la toaletă. El a dovedit în instanță că nu a avut nici cea mai mică intenție de a frauda examenul. El s-a judecat cu liceul „Jean Bart” din Sulina, centrul de examinare și inspectoratul școlar județean.

Mai exact, Marian Bucur a explicat că pe fondul emoțiilor inerente unui examen atât de important, și-a uitat telefonul în buzunar, dar după o jumătate de oră de la începerea probei scrise la Biologie a realizat faptul că telefonul era în buzunarul pantalonului, motiv pentru care a solicitat să i se permită deplasarea până la grupul sanitar cu intenția de a lăsa telefonul acolo până la încheierea examenului, După un minut a revenit în sala de examinare și a continuat lucrarea scrisă.

Tânărul le-a mai arătat judecătorilor că pe drumul parcurs până la grupul sanitar nu s-a uitat pe telefon pentru a se inspira, și a revenit în sala de examinare și a continuat lucrarea scrisă terminând în aproximativ 1 oră, moment în care s-a comunicat candidaților să nu părăsească sala de examinare până la expirarea timpului efectiv de examinare.

Urmare verificărilor efectuate nu au fost descoperite materiale didactice ajutătoare pentru proba la care era examinat, precum nici apeluri sau mesaje scrise către alți destinatari, neexistând nicio intenție sau tentativă de fraudă, se mai arată în sentința judecătorească.

Instanța a constat că, din probele administrate, nu a rezultat că telefonul mobil ar fi fost efectiv folosit pentru fraudă.

Mai mult decât atât, nu există o dovadă că sancțiunea eliminării din concurs ca urmare a deținerii unui terminal de telefonie mobilă a fost adusă la cunoștința candidaților și nu se poate stabili în ce a constatat instruirea elevilor.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


ROGESI

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac