fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Tablou furat, în valoare de 48 de milioane de lire sterline, găsit de polițiștii brazilieni sub patul hoțului

Tablou furat, în valoare de 48 de milioane de lire sterline, găsit de polițiștii brazilieni sub patul hoțului


Un tablou al unei celebre artiste brazilian – Tarsila do Amaral – a fost găsit ascuns sub patul unui escroc care a luat parte la un jaf de artă de milioane de lire sterline, jaf construit în jurul predicțiilor false ale unui fals clarvăzător.

Opera de artă descoperită sub patul escrocului este estimată la o valoare de 48 de milioane de lire sterline. Tabloul ar fi fost găsit miercuri dimineață la Rio, în timpul unei operațiuni a poliției care viza o bandă de hoți care au profitat de o văduvă a unui comerciant și colecționar de artă, scrie The Guardian.

Au fost arestate patru persoane, printre care și fiica victimei. Poliția a acuzat-o pe femeie de furtul a 16 tablouri estimate la o valoare totală de 114 milioane de lire sterline.

Una dintre cele mai valoroase opere dintre cele 16 era „Sol Poente” sau „Soarele Apune”, de Amaral. O pictură în ulei din 1929. Aceasta a fost găsită sub un pat în timpul unei percheziții.

Printre alte opere de artă care ar fi fost furate de la victimă se numără „Mascarada” a maestrului modernist Di Cavalcanti și alte două picturi ale lui Amaral: „Pont-Neuf” și „O Sono”. Ambele ar fi valorat, de asemenea, zeci de milioane de lire sterline.

Unele dintre cele 16 tablouri furate ar fi fost vândute unor colecționari din străinătate, două dintre ele ajungând la Muzeul de Artă Latino-Americană din Buenos Aires, în Argentina. Trei au fost urmărite la o galerie de artă din São Paulo. De asemenea, au fost furate bijuterii în valoare de aproximativ 1 milion de lire sterline.

Potrivit unei declarații a poliției, escrocheria a început în ianuarie 2020, când fiica victimei a angajat un fals clarvăzător care a fost însărcinat să o abordeze pe mama ei când aceasta ieșea dintr-o bancă din Copacabana.

Clarvăzătorul șarlatan a afirmat în mod fals că fiica femeii era pe punctul de a muri și a dus-o la o ghicitoare și la o preoteasă afro-braziliană care au confirmat această predicție falsă.

Poliția susține că trioul s-a oferit să intervină spiritual – contra cost – și că, în următoarele săptămâni, a primit sute de mii de lire sterline pentru pseudo-eforturile lor.

Când văduva a devenit suspicioasă și a refuzat să mai plătească, a fost închisă cu forța în casa ei din cartierul bogat al plajei sudice din Rio, amenințată, bătută și jefuită treptat de colecția de artă pe care o moștenise de la răposatul ei soț.

Tarsila do Amaral, sau Tarsila, așa cum este cunoscută, este una dintre cele mai importante artiste din America de Sud din secolul XX, cunoscută pentru utilizarea îndrăzneață a culorilor, pentru peisajele pline de viață și pentru stilul său profund brazilian.

Născută în São Paulo în 1886, a studiat la Academia Julian din Paris și a devenit una dintre figurile cheie ale mișcării moderniste braziliene din anii 1920, 1930 și 1940.

A murit în 1973, la vârsta de 86 de ani.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31