fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Soldații ruși din Doneţk se plâng că au fost trimişi într-o „bătălie de neînţeles”

Soldații ruși din Doneţk se plâng că au fost trimişi într-o „bătălie de neînţeles”


Soldații din Brigada 155 a Infanteriei Marine a Flotei ruseşti din Pacific spun că au fost aruncaţi într-o „bătălie de neînţeles" în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, transmite CNN.

Militarii se plâng, astfel, într-o scrisoare care se presupune că a fost trimisă de pe front către un guvernator regional din Rusia, din Primorsky Krai, și care a fost publicată, luni, de un important blog militar rusesc.

„Încă o dată am fost aruncaţi într-o bătălie de neînţeles de către generalul Muradov şi cumnatul său, compatriotul său Akhmedov, pentru ca Muradov să câştige bonusuri care să-l facă să arate bine în ochii lui Gerasimov [şeful Statului Major General al Rusiei]", se arată în scrisoare. „Ca urmare a ofensivei „atent" planificate de „marii comandanţi", am pierdut aproximativ 300 de oameni, morţi şi răniţi, cu câţiva dispăruţi în misiune în ultimele 4 zile", se arată în scrisoare.

„Am pierdut 50% din echipamentul nostru. Asta numai în cazul brigăzii noastre. Comandamentul districtual împreună cu Akhmedov ascund aceste fapte şi distorsionează statisticile oficiale privind pierderile de vieţi omeneşti de teama de a nu fi traşi la răspundere." În scrisoare, ei l-au întrebat pe guvernatorul Oleg Kozhemyako: „Pentru cât timp li se va permite unor mediocrităţi precum Muradov şi Akhmedov să continue să planifice acţiunile militare doar pentru a păstra aparenţele şi a obţine premii cu preţul vieţii atâtor oameni?".

CNN nu poate verifica câţi soldaţi au semnat scrisoarea şi nici gradele acestora, dar Kozhemyako a confirmat că a primit o scrisoare din partea soldaţilor din unitate.

Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a numit luptele intense din anumite părţi ale regiunii Doneţk „epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanţilor". „Mor cu sutele în fiecare zi", a declarat Zelensky. „Terenul din faţa poziţiilor ucrainene este literalmente plin de cadavrele ocupanţilor", a mai spus el în mesajul zilnic.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30