fbpx
 

Bătaie între primarul și preotul unei comune din Vrancea. Scandalul a pornit de la o troiță ridicată ilegal


De mai bine de doi ani, o troiţă este mărul discordiei dintre primarul (foto) şi preotul din comuna vrânceană Corbiţa. Construcţia a fost ridicată ilegal, motiv pentru care edilul a cerut dărâmarea ei. Lucru cu care, lesne de înţeles, preotul nu a fost de acord.

O încăierare ca în filme a avut loc între cei doi în urma acestui conflict care mocneşte de doi ani. Nemulţumit că preotul Aurel Haliciu nu înţelege de vorbă bună, edilul Emil Tacu a sărit la bătaie. Şi nu oricum, ci chiar de faţă cu enoriaşii.

A venit la mine, m-a lovit, m-a scuipat, m-a înjurat și a vrut să stingă țigara pe mine. Am fost la Poliție și am depus plângere, am și martori”, a declarat preotul Haliciu pentru vrancea.24.

La rândul său, primarul susţine că preotul i-a adresat nenumărate injurii şi ameninţări.

E un conflict de doi ani și jumătate, unde dânsul a făcut o construcție ilegală, l-am tot lăsat să-și strângă calabalâcul, m-am deplasat cu viceprimarul, să văd dacă a făcut ceva, am făcut poze, dânsul e cercetat și de protoierie, când să plecăm, a venit el, i-am răspuns la Bună ziua și a început: “Băi, p…, ai venit să demolezi”.

Eu i-am spus că nu stric eu, va strica altcineva pe banii tăi, m-a înjurat de mamă, mi-am văzut de treaba mea, l-am sunat pe protopopul de la Panciu, domnul Haliciu minte ca un ordinar, a venit să-i dau adeverință, să-i subventionez sumele cu o adeverință că nu realizează venituri, e un escroc. A fost la Poliție, a mințit și acolo ca un ordinar, de ce nu vă spune că l-am scăpat de pușcărie de trei ori când și-a făcut acte pe numele bisericii, am pus batista pe țambal și l-am ajutat ca să nu se ducă la pușcărie”, a declarat primarul Tacu pentru sursa menţionată.

Primarul îl acuză pe preot că este certat cu legea şi că, de-a lungul timpului, ar fi comis mai multe infracţiuni. Presa locală susţine, totuşi, că primarul ar avea antecedente de comportament agresiv. În mediul public au apărut imagini cu el când jignește o femeie și îi cere socoteală pentru mizeria din fața curții, apoi o îmbrâncește, spunându-i că este o bețivă, iar soțul ei un dobitoc.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: