fbpx
 
Luare de ostatici într-o farmacie din Germania. Forţele speciale au luat cu asalt clădirea

Luare de ostatici într-o farmacie din Germania. Forţele speciale au luat cu asalt clădirea


Forţele speciale au luat cu asalt o farmacie în care 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore.

Poliţia din Karlsruhe a anunţat târziu vineri seara încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul acestui oraş din sud-vestul Germaniei, după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea, unde 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore, relatează sâmbătă DPA.
„Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull.
Poliţia l-a reţinut pe presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani.
Purtătorul de cuvânt citat a indicat că încă se investighează dacă unul dintre ostatici ar putea fi complice al suspectului reţinut.
Din raţiuni tactice, poliţia refuzase iniţial să ofere orice fel de informaţii cu privire la posibile cereri sau solicitări de răscumpărare, dar a dezvăluit ulterior că suspectul de 20 de ani, de naţionalitate germană, era deja cunoscut poliţiei. În trecut, acesta fusese acuzat de infracţiuni violente şi delicte legate de încălcarea proprietăţii.
Poliţia din Karlsruhe fusese anunţată pentru prima dată despre luarea de ostatici în urma unor apeluri de urgenţă primite în jurul orei locale 16:30 (1530 GMT).
Cu cinci ore mai târziu, cu puţin timp înainte ca forţele speciale să ia cu asalt clădirea, martori oculari au declarat că au auzit două bubuituri puternice şi că poliţiştii au alergat în acel moment spre farmacie.

Poliţia a indicat că stabilise cu mult timp înainte de asalt contactul în "interiorul farmaciei" situate în centrul oraşului Karlsruhe, pe una din străzile principale.
Serviciile de urgenţă au închis o zonă vastă în jurul farmaciei, unde au putut fi văzute numeroase vehicule ale poliţiei şi ambulanţe.
Publicul nu a fost în pericol, potrivit poliţiei, care a cerut oamenilor să evite zona şi să urmeze orice instrucţiuni emise de către serviciile de urgenţă.
Primarul oraşului Karlsruhe, Frank Mentrup, a mulţumit serviciilor de urgenţă pentru modul prompt cu care au acţionat şi şi-a exprimat speranţa ca ostaticii să se restabilească psihic cât mai curând posibil după această experienţă traumatizantă.
„Sunt profund întristat de faptul că un astfel de act a avut loc în mijlocul nostru”, a declarat Mentrup.
Pe fondul luării de ostatici, târgul din Karlsruhe a anulat două evenimente care erau programate pentru vineri seara, a indicat un purtător de cuvânt al municipalităţii pentru DPA.
Luarea de ostatici în Karlsruhe a intervenit la numai câteva ore după ce joi seara un atacator a deschis focul într-o sală de rugăciune a organizaţiei Martorii lui Iehova din Hamburg, făcând şapte morţi şi mai mulţi răniţi.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31