fbpx
 
Rusia le dă soldaților săi salarii-bonus dacă distrug tancuri NATO în Ucraina

Rusia le dă soldaților săi salarii-bonus dacă distrug tancuri NATO în Ucraina


Rusia oferă trupelor sale un salariu bonus ca să distrugă tancurile furnizate Ucrainei de țările NATO, potrivit unor documente americane, dezvăluite și analizate de The New York Times și preluate de Insider.

Documentele, care au fost etichetate ca fiind strict secrete, potrivit Times, susțin că imaginile video cu tancurile străine distruse vor fi apoi folosite pentru a spori încrederea soldaților ruși și pentru a șubrezi moralul Ucrainei și al Occidentului.

Vor fi oferite stimulente financiare pentru capturarea și distrugerea tancurilor străine, iar videoclipurile cu tancurile distruse vor fi distribuite pe scară largă, pentru a reduce încrederea Ucrainei și a Occidentului, și pentru a reasigura trupele rusești cu privire la capacitatea lor de a depăși acest nou armament", se arată în document, potrivit Times.

Documentul face parte dintr-un volum mai mare de informații, scurse pe rețelele de socializare în ultimele zile. Unele dintre acestea vizează activitățile militare ale Rusiei și Ucrainei, a relatat Times. Experții au remarcat, totuși, că unele dintre documente ar fi putut fi modificate în scopuri propagandistice.

Unele documente care au făcut obiectul unor scurgeri de informații au arătat, de asemenea, că Ucraina și-ar putea epuiza apărarea antiaeriană până în luna mai, ceea ce ar încuraja Rusia să folosească avioane de bombardament împotriva forțelor ucrainene.

Strategia Rusiei de acordare a bonusurilor nu reflectă doar scăderea moralului trupelor în mijlocul unui război costisitor, ci și lupta țării de a răspunde eficient la forța de tancuri a Ucrainei, în ciuda faptului că dispune de un număr mai mare de vehicule blindate.

Potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice și Oryx, o platformă de analiză a informațiilor din surse deschise, Rusia a pierdut aproape jumătate din rezervele sale de tancuri, adică peste 1.500 de tancuri, de la începutul războiului, în februarie anul trecut.

Un pas greșit repetat al Rusiei a fost trimiterea unei flote de tancuri neprotejate într-o ambuscadă la Bucha și, mai târziu, la Vuledar.

SUA, Marea Britanie, Germania și Polonia au fost de acord să trimită tancuri în Ucraina.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31