fbpx
 
Twitter Twitter

Bărbat deghizat în femeie la o competiție feminină de șah din Kenya. A riscat pentru 37.000 de euro


Un bărbat s-a deghizat în femeie pentru a trișa la o competiție de șah. A ieșit scandal când a fost descoperit.

Competiția de șah la care a participat impostorul a avut loc săptămâna trecută la Nairobi, Kenya, și era destinată exclusiv femeilor. Bărbatul și-a acoperit tot corpul, inclusiv fața, și a refuzat să vorbească. Însă, tot a fost descoperit, arată publicația Daily Star.

Impostorul a participat la Campionatului deschis de șah din Kenya, la Nairobi, prezentându-se la competiție acoperit din cap până în picioare cu un niqab - un articol de îmbrăcăminte pe tot corpul purtat de multe femei musulmane ca parte a unei interpretări a hijab-ului.

El s-a înregistrat sub numele de Millicent Awuor, dar a refuzat să vorbească cu cineva la eveniment, folosind în schimb gesturi precum scuturarea și datul din cap, pentru a-și ascunde vocea de bărbat.

După ce a trezit deja suspiciuni, acoperirea sa a fost spulberată la scurt timp după ce a învins-o atât pe fosta campioană națională Gloria Jumba, cât și pe jucătoarea ugandeză Ampaira Shakir în meciuri consecutive.

Organizatorii turneului, care inițial au ezitat să intervină, l-au tras pe impostor într-o cameră ferită și i-a cerut un act de identitate. În cele din urmă, acesta a recunoscut că era un student universitar care avea nevoie de bani, premiul fiind de 33.000 de lire sterline (peste 37.000 de euro).

A fost dat afară din turneu iar punctele pe care le acumulase au fost acordate adversarilor săi.

Scandalul a avut loc la doar câteva luni după ce un necunoscut de 19 ani, Hans Niemann, l-a învins pe marele maestru norvegian Magnus Carlsen. În urma meciului, Niemann a fost acuzat că a folosit bile anale vibrante, pentru a trișa, conectându-le de la distanță la un sistem de inteligență artificială care să îi indice ce mutare ar trebui să joace.

Participarea americanului a fost interzisă de chess.com, în ciuda faptului că experții nu au găsit nicio dovadă de joc duplicitar. El a intentat un proces de defăimare în valoare de 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) împotriva site-ului și a adversarului său, Carlsen, arată sursa citată.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30