fbpx
 
Ambasada Republicii Moldova, Moscova Ambasada Republicii Moldova, Moscova

Rusia expulzează un diplomat moldovean ca reacție la o decizie similară a Chișinăului


Ministerul de Externe din Rusia a anunţat marţi că expulzează un diplomat moldovean ca represalii pentru decizia de săptămâna trecută a Chişinăului de a expulza un diplomat rus, relatează Reuters şi EFE.

Ministerul a precizat într-un comunicat că l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darii, pentru a-l informa în legătură cu decizia de expulzare, precum şi pentru a protesta împotriva a ceea ce diplomaţia rusă a numit "măsuri neprieteneşti împotriva Rusiei" şi "declaraţii antiruse regulate" din partea Chişinăului.
Diplomaţia rusă a mai transmis că Darii a fost informat şi că Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a mai multor funcţionari moldoveni ca urmare a declaraţiilor antiruse ale acestora şi a ralierii Republicii Moldova la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva unor cetăţeni ruşi.
Săptămâna trecută, secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, Filip Cojocaru, a declarat că un angajat al ambasadei ruse la Chişinău a fost declarat persona non-grata.
Guvernul Republicii Moldova a precizat că expulzarea are legătură cu acţiuni ale angajaţilor ambasadei faţă de agenţii de frontieră moldoveni care au refuzat intrarea unui politician regional rus pe aeroportul din Chişinău.
Poliţia moldoveană a transmis că guvernatorul regiunii ruse Tatarstan, Rustam Minnihanov, a vrut să viziteze Republica Moldova pentru a creşte sprijinul pentru un candidat pro-rus la un scrutin regional.
Republica Moldova, care a depus oficial anul trecut, alături de vecina Ucraina, o cerere de aderare la UE, a acuzat în mod repetat Rusia că încearcă să destabilizeze ţara, lucru negat de Moscova.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31