fbpx
 
Facebook / USLIP Iași Facebook / USLIP Iași

Peste 2.500 de angajați din învățământul preuniversitar ieșean au protestat în fața Prefecturii (VIDEO)


Peste 2.500 de persoane din învăţământul preuniversitar din municipiul reşedinţă şi din judeţ au protestat, marţi, în faţa Prefecturii judeţului şi timp de mai bine de o oră şi-au strigat nemulţumirile.

Profesorii au venit pe esplanada din faţa Prefecturii judeţului cu pancarte, microfoane şi boxe de mari dimensiuni, din cauza numărului mare de participanţi circulaţia rutieră fiind blocată în această zonă a oraşului.

Timp de o oră, manifestanţii au scandat printre altele „Nu cedăm", „Unitate" şi „Vrem respect".
„Suntem în a noua zi de grevă. Vom sta în grevă generală până când Guvernul României condus de prim ministrul Nicolae Ciucă va înţelege că profesorii şi angajaţii din sistemul preuniversitar nu mai pot fi minţiţi. Domnule Ciucă este momentul să vă treziţi. Nu mai merge. Ne-aţi minţit ani de zile. Aţi promis şi nu v-aţi ţinut de cuvânt. Inclusiv la ultima negociere aţi promis că în textul ordonanţei de urgenţă va apărea salariul net cât e mediul brut pe economie ca salariu de plecare pentru profesorii debutanţi. Dar v-aţi gândit, poate merge şi de data asta aşa cum am mai făcut de câteva ori până acum. Nu vă merge, domnule prim ministru, ne-am trezit!", a spus Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Acesta a spus în timpul discursului său că angajaţii din învăţământul preuniversitar nu şi-au dorit această grevă, deşi în sistem sunt mari nemulţumiri de mult timp.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30