fbpx
 
Studente agresate sexual de un profesor de la Facultatea de Construcții din Brașov

Studente agresate sexual de un profesor de la Facultatea de Construcții din Brașov


Un conferențiar universitar de la Facultatea de Construcții din Brașov a fost reclamat de două studente că le-ar fi agresat sexual.

Totul după ce profesorul le-ar fi chemat la pregătire individuală, în vederea promovării unor examene restante, la care tot el le picase. Procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal în acest caz.

Profesorul acuzat le-a picat pe cele două studente atât în anul întâi cât și în anul doi. Le-ar fi sugerat apoi că au nevoie de pregătire suplimentară, individuală și le-ar fi chemat la facultate seara târziu, relatează Știrile PRO TV.

Studentă reclamantă: „A început să mă atingă pe picior, apoi avansurile au continuat cu atingeri pe fund. El continua chiar dacă vedea că eu sunt speriată. S-a apropiat și voia să mă ia în brațe și să mă sărute, am întors capul, i-am spus «Nu!»".

După o lună, studenta și-a făcut curaj și l-a reclamat pe profesor la decanatul facultății. Imediat a apărut și o a doua reclamație a unei studente care a povestit că, în cazul ei, pregătirea suplimentară pentru examen a durat de la ora 8 seara până după miezul noptii.

Studentă reclamantă: „Mi-am strâns lucrurile, m-am îndreptat spre ușă și el a venit spre mine și m-a atins pe sân. Pe moment am ramas blocată, i-am spus «Nu!». Cu greu i-am spus nu, pentru ca m-am speriat foarte tare".

Deși în facultate se vorbește despre comportamentul nepotrivit al profesorului de rezistența materialelor, conducerea instituției susține că atâta timp cât n-au existat plângeri scrise, nu se putea demara o cercetare internă.

Studentă: „S-au auzit tot felul de povești, adică studentele și studenții vorbesc între ei că domnul profesor încearcă, dar studentele l-au refuzat de fiecare dată".

Ioan Tuns, decanul Facultății de Construcții din Brașov: „Am aflat și eu acum, la prima sesizare. Înainte nu am mai primit niciun fel de adresă, sesizare, la comportamentul dânsului".

Cele două plângeri au ajuns la Comisia de Etică a universității, care urmează să decidă dacă e cazul ca profesorul să fie sancționat. Conducerea Universității nu a anunțat însă și Parchetul, iar procurorii s-au autosesizat abia când cazul a devenit public.

Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania Brașov: „Nu, nu este responsabilitatea noastră să facem acest lucru si eu nu știu care este rezultaul acestei cercetări. Nu vreau să comentez ceea ce afirmă studenții, puteți să-i întrebați pe ei".

Prima măsură luată de Universitatea Transilvania a fost să constituie o comisie de examen din care nu face parte conferențiarul cercetat. Ambele studente au promovat examenul, iar una dintre ele a anunțat că va cere transferul către altă facultate de construcții din țară.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31