fbpx
 
Spaima școlii. Un copil de la o clasă pregătitoare din Braşov îşi terorizează colegii. Unii dintre ei au ajuns cu vânătăi acasă

Spaima școlii. Un copil de la o clasă pregătitoare din Braşov îşi terorizează colegii. Unii dintre ei au ajuns cu vânătăi acasă


Un copil de la o clasă pregătitoare din Braşov îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând cu vânătăi acasă. Părinţii au depus sesizare la conducerea şcolii încă din prima săptămână a anului şcolar, fără a primi răspuns, potrivit News.ro.  

„În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, vă comunicăm următoarele: La data de 29.09.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 02 octombrie a c., poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a transmis, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Presa locală a semnalat că la Şcoala Gimnazială 11 din municipiul Braşov părinţii au depus, încă din prima săptămână a anului şcolar, o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care reclamă că un elev din clasa pregătitoare D îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi în urma agresiunilor.

Jurnaliştii de la bizbrasov.ro scriu că „elevii au povestit acasă că sunt bătuţi, ameninţaţi, colegul violent intră peste ei în baie”, iar la sesizarea depusă la conducerea şcolii de către un reprezentant al părinţilor încă din 15 septembrie conducerea şcolii nu a răspuns.

„Biz Braşov a discutat cu directorul şcolii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, despre acest subiect, care ne-a spus că nu a răspuns la reclamaţia părinţilor pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document. Dar, directorul ne-a asigurat că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Doamna profesor a fost în inspecţie la câteva ore, după primirea sesizării, dar copilul „problemă” nu ar fi ieşit în evidenţă. Deocamdată elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului şcolii, pentru că părinţii lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru. Dar, aparent, părinţii copilului violent au ajuns la şcoală doar vineri, unde au discutat cu ceilalţi părinţi şi, apoi, cu reprezentanţii direcţiuni. Vineri, la 2 săptămâni de la depunerea reclamaţiei”, scrie Biz Braşov.

Luni, colegii copilului nu vor merge la şcoală, în semn de protest, au anunţat părinţii acestora. Activitatea programată de către Poliţie va avea loc cu părinţii şi cu reprezentanţii unităţii şcolare.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30