fbpx
 
Anchetă la Iași după ce două eleve de la Școala „Vasile Conta” s-au bătut în apropierea instituției de învățământ (VIDEO)

Anchetă la Iași după ce două eleve de la Școala „Vasile Conta” s-au bătut în apropierea instituției de învățământ (VIDEO)


Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi au demarat câte o anchetă după ce în mediul online a apărut o filmare în care două eleve ale Şcolii Gimnaziale „Vasile Conta" se băteau în apropierea instituţiei de învăţământ.

Inspectorul general al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a declarat că a fost demarată o anchetă, deşi incidentul nu a avut loc în spaţiul unităţii de învăţământ preuniversitar.

„Chiar dacă nu a fost spaţiul şcolii, vorbim despre implicarea unor elevi în acest incident şi nu putem să rămânem indiferenţi la ceea ce se întâmplă. Am constatat şi în ultimii ani o escaladare a fenomenelor de bullying, cyber bullying, de violenţă în comportamentul relaţional dintre elevi. De aceea, punctual, în cazul incidentului de la Şcoala Vasile Conta, consiliem directorul unităţii de învăţământ. Am convocat în regim de urgenţă Consiliul de Administraţie, se va iniţia o comisie cercetare şi, evident, trebuie neapărat să luăm măsurile care impun. Astfel cazuri deşi sunt izolate trebuie să genereze reacţie imediată şi trebuie luate măsurile care impun", a declarat inspectorul general al ISJ Iaşi.


Potrivit declaraţiilor directoarei Şcolii Gimnaziale „Vasile Conta" din Iaşi, Anca Ţibulcă, bătaia dintre cele două eleve a avut loc după orele de curs, în afara unităţii de învăţământ.

„Despre acest incident am fost informată de un inspector din cadrul Secţiei 6 Poliţie Iaşi. M-a întrebat dacă ştiu de el şi dacă am vazut filmarea. Nu ştiam. Incidentul s-a produs în afara şcolii şi după orele de curs. Am demarat o anchetă internă. Vom aplica regulamentul şcolar, vom urma toate procedurile care există la nivelul şcolii, vom chema părinţii, şi în parteneriat cu ISJ şi CJRAE vom demara activităţi de prevenire", a declarat directoarea şcolii.

Cele două fete au intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini video în care se observă un conflict fizic între două tinere din municipiul Iaşi, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Iaşi s-au autosesizat şi, în urma cercetărilor efectuate, au identificat părţile implicate în incident. Sunt două minore în vârstă 14 de ani. La sediul Poliţiei, reprezentantul legal al părţii vătămate a declarat că nu depune plângere penală cu privire cele întâmplate. Verificările continuă în vederea stabilirii exactitate a întregii situaţii de fapt a luării măsurilor legale care impun", a declarat Adina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29