fbpx
 
23 de elevi din Târgu Jiu, depistați de polițiști într-o singură zi că chiuleau de la ore

23 de elevi din Târgu Jiu, depistați de polițiști într-o singură zi că chiuleau de la ore


Poliţiştii din Târgu Jiu au depistat, vinerea trecută, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon şcolar, 23 de elevi care lipseau de la ore, ei fiind găsiţi în unităţi de alimentaţie publică din apropierea şcolilor sau pe stradă.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj transmis marţi, poliţişti din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi Poliţiei Locale, au continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, acţiunile pe raza municipiului Târgu Jiu pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon şcolar, respectiv pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Conform poliţiştilor, principalul risc care derivă din lipsa de la şcoală a elevului îl reprezintă activităţile pe care adolescentul le face când absentează, respectiv consum de tutun, alcool sau droguri, precum şi implicarea în alte activităţi infracţionale.
„În cadrul activităţii au fost identificaţi 23 de elevi care absentau de la şcoală, acestora fiindu-le explicată importanţa frecventării orelor de curs, dar şi respectarea regulamentelor şcolare. Pentru prevenirea fenomenului de absenteism şcolar au fost efectuate verificări în unităţi de alimentaţie publică, situate în apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, ţigări sau alte produse de tutun. Poliţiştii şi jandarmii au abordat, împreună cu elevii, teme privind comportamentul acestora în şcoală şi în societate, importanţa frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri şi riscurile asociate acestuia, precum şi respectarea reglementărilor şcolare, pentru ca aceştia să nu devină autori sau victime ale unor infracţiuni", se arată în comunicatul IPJ Gorj.
Aceeaşi sursă precizează că prevenirea victimizării minorilor, abandonului şcolar şi absenteismului de la orele de curs reprezintă priorităţi pentru poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, context în care astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30