Direcția de Asistență Comunitară Iași recomandă cetățenilor medierea atunci când au un conflict!

Direcția de Asistență Comunitară Iași recomandă cetățenilor medierea atunci când au un conflict!


De astăzi, cetățenii pot apela cu și mai multă încredere la mediere în soluționarea conflictelor pe care le au, deoarece Asociația Pentru Dialog În Justiție a semnat un acord de parteneriat cu Direcția de Asistență Comunitară Iași, care își propune să vină în sprijinul tuturor ieșenilor pe servicii de consiliere și mediere.

 

La începutul săptămânii am fost primită de către șefa instituției, Luminița Munteanu, cu credibilitate și încredere că parteneriatul nostru va contribui la  actul de justiție socială și justiție restaurativă, de reformare.

 

 

Acordul dintre cele două părți funcționează pe principiile de solidaritate socială și respectarea demnității umane, în vederea înfăptuirii măsurilor de protecție și asistență socială pentru protejarea persoanelor care datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială nu au posibilitatea să-și asigure nevoile sociale, să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru integrarea socială.

 

Serviciul de mediere poate interveni în cadrul departamentelor de Autoritate Tutelară și Protecția Minorilor și Familiei, Asistență Socială, centrele de zi și centrele sociale, în cadrul Centrului de servicii integrate pentru victimele violenței în familie, Centrul de servicii pentru mamă și copil, copii cu părinți plecați în străinătate dar și alte departamente.

 

Prin intermediul parteneriatului, Asociația și-a propus printre altele să sprijine Direcția prin acordarea lunar,  în regim de gratuitate, de servicii de consiliere și mediere a unui număr de 5 cazuri sociale ai căror beneficiari își doresc dar nu își permit accesul la mediere, pentru sporirea gradului de încredere în instituția medierii, pentru organizarea și dezvoltarea  serviciilor sociale, pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

 

Scopul acestui acord este de a asigura beneficiarilor instituției servicii de consiliere și mediere de calitate, de a facilita accesul cetățenilor la o modalitate amiabilă de soluționare a disputelor, de a informa, consilia și sprijini persoanele în dificultate în ceea ce privește drepturile și obligațiile pe care le au în raport cu conflictul, de a asigura stabilitate și echilibru prin mediere persoanelor vulnerabile și care se află în impas.

 

Asociația va afișa materiale informative despre mediere în toate centrele instituției, precum și Tabelul Mediatorilor Autorizați Activi din județul Iași la avizierul fiecărei locații, va informa și instrui personalul angajat al instituției în domeniul medierii și în vederea direcționării corecte a cetățeanului către mediere, va stabili planuri de acțiuni comune cu personalul Direcției, va organiza seminarii și workshopuri cu cetățenii, va consilia și media părțile aflate în conflict.

 

Acest Acord a fost încheiat pe o perioadă de 2 ani, motiv pentru care recomandăm cetățenilor care tranzitează centrele și birourile Direcției de Asistență Comunitară Iași, să profite de existența acestui act și să apeleze cu foarte mare încredere la specialiștii în mediere, deoarece vor avea numai de câștigat. Medierea este o soluție favorabilă tututor, caracterizată de foarte multe beneficii. Interesați-vă despre mediere și îmi veți da dreptate!

 

Pentru informații în legătură cu parteneriatul, contactați Coordonatorul de Proiect, Maria Păduraru.

 

Maria PĂDURARU

Vicepreședinte Corpul Profesional al Mediatorilor din Județul Iași

0754.700.066


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top