fbpx
 
Medic bătut în stradă umblă după dreptate

Medic bătut în stradă umblă după dreptate


O anchetă simplă este tergiversată inexplicabil de poliţişti, sub oblăduirea procurorilor. Un medic anestezist snopit în bătaie în centrul Iaşului, în plină zi, de un şofer care dorea să parcheze în staţia de tramvai aşteaptă de peste un an şi jumătate să i se facă dreptate. După corecţia primită, doctorul a avut nevoie de trei intervenţii chirurgicale şi zeci de zile de îngrijiri medicale.

 

Ancheta în cazul medicului anestezist de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, care a fost lovit cu bestialitate în staţia de tramvai de la Universitatea „Alexandru  Ioan Cuza”, pare să bată pasul pe loc. Dosarul se află încă la Secţia 2 Poliţie, care efectuează cercetări în cauză pentru lovire sau alte violenţe.

 

 

Avocat: „Perioadă excesiv de lungă”

„În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, fiind administrate probe constând în audierea părţilor, a martorilor identificaţi, depunerea la dosar de înregistrări. De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea consecinţelor faptei, documentul fiind depus la dosarul cauzei în luna octombrie 2016”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi modul în care s-a derulat ancheta după ce medicul Daniel Rusu a depus plângere împotriva lui Cosmei.

„Deşi din prima zi s-a cunoscut autorul, există imagini video şi declaraţiile martorilor oculari, au fost emise şi actele medico-legale, în aceste condiţii nu se poate justifica perioada excesiv de lungă care a trecut şi autorul nu a fost trimis în judecată”, a declarat Sandra Grădinaru, avocata doctorului Rusu.

 

Cosmei este bine-mersi, în timp ce victima sa (foto mic) nu înţelege de ce justiţia îl lasă în pace

 

O mulţime de răni

Doctorul a susţinut că în 19 august 2015, în jurul orei 14.30, de abia ieşise de la serviciu şi a mers în zona instituţiei de învăţământ. Pentru că vorbea la telefon cu soţia sa nu ar fi auzit când Cosmei l-a claxonat, dorind să-şi parcheze maşina printre oamenii care aşteptau în staţie. Şoferul a coborât din maşină şi, după ce l-ar fi înjurat pe medic, l-ar fi lovit de mai multe ori cu pumnul în faţă, până ce acesta a căzut. După ce victima sa a leşinat, Cosmei s-ar fi urcat în maşină şi a plecat de la faţa locului. Rusu a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost diagnosticat, printre altele, cu fractură cominutivă perete anterior şi lateral sinus maxilar drept, fractură orbită dreaptă şi arcadă zigomatică dreaptă. Acesta a suferit prima intervenţie chirugicală pe 22 august 2015, iar de atunci au urmat alte două operaţii.

 

Apărarea agresorului

Cosmei a declarat, în septembrie 2015, pentru un cotidian central, că soţia sa, care era însărcinată, i-a cerut politicos medicului să se dea la o parte pentru a putea să-şi parcheze maşina, dar acesta ar fi înjurat-o „şi i-a arătat degetul mijlociu”. „Îmi pare rău, nu trebuia să procedez aşa, dar eram foarte stresat din cauză că a doua zi botezam”, a declarat ieşeanul.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: