fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Simona Halep, eliminată în sferturile turneului de la Miami

Simona Halep, eliminată în sferturile turneului de la Miami


Simona Halep - a treia favorită și locul 5 WTA - a fost eliminată, miercuri seară, de la turneul de tenis de la Miami. Sportiva din Constanța a fost învinsă de Johanna Konta (11 WTA), în trei seturi.

 

Johanna Konta a învins-o pe Simona Halep cu scorul de 3-6, 7-6 (9-7), 6-2, într-o partidă ce a durat 2 ore și 32 de minute. Sportiva noastră a avut un adversar în plus în acest meci, pe fostul ei antrenor, belgianul Wim Fissette, care o pregăteşte acum pe jucătoarea britanică.

 

Halep a jucat foarte bine în primul set al meciului de pe arena centrală de la Crandon Park. Ea a mişcat-o pe Konta cu lovituri către marginile terenului, a trimis mingile cu amplitudine şi profunzime, iar adversara a fost vizibil incomodată de acest stil de joc.

 

Konta a greşit destul de mult, astfel că setul întâi a mers firesc şi destul de clar în dreptul jucătoarei române pe tabelă. Un break obţinut la 2-1, bine gestionat până la final, a făcut-o pe Halep să câştige cu 6-3, după 41 de minute de joc.

 

Totul s-a schimbat în jocul sportivei britanice în al doilea set. Serviciul şi returul au devenit mult mai agresive, unghiurile s-au deschis, venirile ei l-a fileu s-au înmulţit. Simona Halep a părut un boxer năucit şi scorul a evoluat rapid în defavoarea sa, 0-3, după break în ghemul secund.

 

Mai mult, Konta a avut 40-15 pe serviciul româncei, dar un voleu trimis în fileu dintr-o poziţie foarte bună a dizolvat încrederea jucătoarei de pe locul 11 WTA. A urmat o serie lungă de greşeli neforţate şi în loc de 4-0 scorul a devenit 3-3.

 

Meciul a continuat cu game-uri mai lungi. Konta a ieşit din criză şi a condus cu 4-3, apoi Halep a reuşit două ghemuri la rând, cu break pentru 5-4.

 

Halep a servit pentru meci, dar Konta a făcut rebreak-ul, la a treia minge avută. A fost rândul româncei să aibă posibilitatea de 6-5, însă ea a ratat-o şi cu acelaşi scor a condus Konta. Jucătoarea din Constanţa a egalat la 6 şi setul a ajuns în tie-break, unul extrem de echilibrat. Simona Halep a comis două duble greşeli, a condus cu 5-3, dar câştigătoare a fost adversara, după un set de o oră şi 11 minute.

 

Johanna Konta a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului şi deşi nu a stat mult acolo, acest lucru a enervat-o pe româncă. Nervoasă şi demoralizată de şansele ratate, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care a încercat să-i redea încrederea elevei sale, nereuşind acest lucru.

 

În decisiv, jucătoarea română a intrat pe teren cu o atitudine care lăsa impresia că e grăbită să piardă. Însă ea a servit şi a revenit de la 0-40, apoi a menţinut echilibrul până la 2-2, când şi-a pierdut serviciul. A urmat capitularea, cu 2-6, după două ore şi 31 de minute de la start.

 

Turneul WTA de la Miami (Florida) este dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30