fbpx
Portokal
Săptămâna Prevenirii Criminalității, la final. 500 de polițiști din Iași au participat la 688 de întâlniri cu elevi și alte grupuri

Săptămâna Prevenirii Criminalității, la final. 500 de polițiști din Iași au participat la 688 de întâlniri cu elevi și alte grupuri


În perioada 3-7 aprilie a.c., Poliţia Română a desfăşurat la nivel naţional, cea de-a unsprezecea ediţie a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii .

 

Astfel, campania Săptămâna Prevenirii Criminalităţii s-a încheiat. Au fost abordate patru paliere de interes instituţional: prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului (în cadrul întâlnirilor cu persoanele vârstnice, cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari/locatari), prevenirea criminalităţii informatice (la întâlnirile cu elevii), prevenirea violenţei în familie (în discuţiile cu reprezentanţii ONG-urilor care acţionează în domeniu) şi prevenirea evenimentelor rutiere.

 

La Iaşi, în cadrul campaniei, aproape 500 de poliţişti au organizat 688 de întâlniri cu elevi şi alte grupuri ţintă, beneficiarii activităţilor preventive fiind aproape 17.000 de persoane. Au fost distribuite 3.900 de afişe, pliante şi broşuri cu recomandări preventive.

 

Astfel, campania a debutat cu activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, în cadrul întâlnirilor cu 112 reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari şi peste 600 de persoane în vârstă.

 

De asemenea, la data de 3 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iaşi s-au întâlnit cu peste 100 de studenţi în anul I ai Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Iaşi, cărora le-au prezentat  informaţii din domeniul prevenirii criminalităţii şi siguranţei personale.

 

Zilele de 4 și 5 aprilie (marți și miercuri) au fost dedicate siguranței pe internet, aceasta fiind una dintre temele evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalității .

 

Principalul obiectiv al polițiștilor a fost de a se afla în mijlocul elevilor, profesorilor și părinților și de a le transmite informații corecte despre siguranța pe internet. În acest sens, a fost lansată, la o unitate de învăţământ campania Internetul – o lume fără capcane, care se va derula până la finalul anuluişcolar 2016-2017.

 

De asemenea, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Secţiilor 3 şi 9 Poliţie Rurală împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, au organizat o masă rotundă,împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale din comunele ANDRIEŞENI,BIVOLARI, FÂNTÂNELE, GROPNIŢA, POPRICANI, ROŞCANI, ŞIPOTE, ŢIGĂNAŞI, TRIFEŞTI ȘI VLĂDENI. La activitate au participat 31 de angajaţi ai instituţiilor publice (poliţişti, asistenţi sociali, cadre didactice). Scopul acestei acţiuni a fost de creştere a nivelului de informare şi colaborare între instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale din judeţul Iaşi cu atribuţii pe linia prevenirii violenţei în familie/protecţiei copilului, dar şi creşterea abilităţilor practice de lucru a membrilor autorităţilor locale în activităţi de prevenire şi acordare de servicii de specialitate la nivel local.

 

Ultima zi a fost dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii s-au întâlnit cu elevii din unităţile de învăţământ din mediul urban şi rural, cărora le-au  făcut recomandări privind necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament rutier preventiv . Au fost prezentate  cauzele principale ale accidentelor rutiere, în care sunt implicaţi minorii, precum şi normele care trebuie respectate în calitate de pieton/biciclist în trafic şi în calitate de pasager în auto.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top