fbpx
 
Ţicăul intră „într-un program de proiectare”

Ţicăul intră „într-un program de proiectare”


Paradox: deşi îşi iau salariile la timp, angajaţii din Primărie trimit informaţii publice mai târziu decât spune legea. Locuitorii din Ţicău mai au de aşteptat: străzile lor vor fi asfaltate într-un viitor necunoscut.

 

Pentru a afla când vor fi asfaltate străzile din zona Ţicău, REPORTER DE IAŞI a trimis în luna martie o adresă oficială la Primărie. Demersul fusese făcut înainte de publicarea unui articol pe această temă. După mai bine de o lună şi jumătate de la apariţia articolului, municipalitatea a răspuns.

 

„Rămân în atenţia noastră”

„Pe aceste străzi nu s-au executat lucrări de modernizare în ultima perioadă de timp, ci lucrări de reparaţii, întreţinere, aceasta deoarece zona respectivă nu dispune de canalizare, obiectiv ce urmează a fi realizat de SC Apavital SA în perioada următoare. În 2016, s-au executat lucrări de reparaţii la infrastructură, cu balast şi material concasat pe str. Dochia, S. Bărnuţiu, Soarelui, Izbânzii, trec. Nucului, trec. Hotin. Totodată, s-au executat şi lucrări de reparaţii la îmbrăcămintea asfaltică/beton pe străzile Miron Costin, Albineţ, Dochia, Râpei, Hotin, S. Bărnuţiu. Lucrările de întreţinere şi reparaţii se execută ori de câte ori este nevoie“, se arată în răspunsul semnat de primarul Mihai Chirica.

În răspuns se precizează că asfaltarea acestor străzi se va face de-abia după consolidarea versantului, inclus în investiţia „Proiectare lucrări de consolidare versant, zona Ţicău-Sărărie”: „Străzile din zona Ţicău rămân în atenţia noastră, urmând ca, într-o primă etapă, acestea, funcţie de categoria şi importanţa lor, să fie incluse într-un program de proiectare, urmând ca după finalizarea lucrărilor de consolidare versant şi canalizare, să fie materializate şi lucrările de modernizare.“

 

Străzile din Ţicău, un dezastru

 

„Am făcut ce ne-a cerut Primăria“

Directorul executiv al Citadin Iaşi, Marius Ionescu, nu a dorit să spună de când nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare în acea zonă. „Nu se poate vorbi despre o reabilitare a străzilor din zona Ţicău. Nu pot vorbi eu despre lucrările de reabilitare şi de câţi ani nu s-au mai făcut pentru că eu sunt doar un executant. Noi am făcut ce ne-a cerut Primăria. Nu decidem noi unde să facem asfaltări. Pe străzile din Ţicău s-au făcut doar nişte «plombări». Pe unele străzi s-au făcut lucrări cu mixtură asfaltică, iar pe altele pietruiri cu împănare cu material asfaltic de freză. Probabil la acele lucrări fac referire cetăţenii din Ţicău. Despre faptul că acea mixtură a fost luată de ploi nu pot comenta pentru că este foarte important traficul din acea zonă şi nu vreau să comentez“, precizează Ionescu.

Referitor la sumele cheltuite pentru aşa-zisele lucrări efectuate toamna trecută în zona Ţicău, Ionescu a declarat că nu ştie exact ce sume au fost cheltuite, dar că se informează şi ni le comunică. Ulterior, acesta nu a mai putut fi contactat de REPORTER DE IAŞI.

 

Citește și Ţicău, locul unde străzile-s ca-n hău

 

Lucrări în bătaie de joc

REPORTER DE IAŞI scrisese în luna martie că, în toamna anului trecut, municipalitatea a făcut nişte „plombări“ pe anumite străzi din zona Ţicău. Locuitorii din zonă susţin că timp de câteva zile mai mulţi muncitori de la Citadin au turnat nişte resturi de asfalt, scoase din alte zone ale oraşului, asfalt care a fost măturat de ploi. „Au aruncat în bătaie de joc nişte asfalt scos de prin alte zone din oraş şi au plecat. Acesta s-a amestecat cu noroiul şi e mai rău decât înainte. Acum, după ce s-a topit zăpada şi după ce a plouat, s-a dus tot astfaltul lor. Ne rupem maşinile pe străzile astea“, declara atunci unul dintre locuitorii de pe strada Râpei.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: