fbpx
 
Universitatea Tehnică investește în modernizarea campusului pentru a crește confortul și siguranța studenților

Universitatea Tehnică investește în modernizarea campusului pentru a crește confortul și siguranța studenților


Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) depune toate eforturile astfel încât studenții din Campusul „Tudor Vladimirescu”, unul dintre cele mai mari campusuri studențești din România, în care sunt cazați 8.000 de studenți anual, să beneficieze de condiții cât mai bune de cazare. În cadrul unui masterplan care se va întinde pe următorii trei ani, conducerea Direcției Servicii Studențești (DSS) și cea a universității doresc să realizeze patru linii mari de dezvoltare - în fiecare cămin să existe spălătorie și bucătărie pentru studenți, să nu existe cămin fără sală de lectură, să fie modernizate toate grupurile sanitare pentru studenți și să fie asigurată o calitate mai bună a conexiunii de date, dar și a semnalului de internet de mare viteză.

 

Anul acesta, 2017, conducerea DSS și-a propus nouă obiective, o parte dintre ele fiind în curs de îndeplinire, unul dintre acestea fiind reabilitarea și modernizarea a grupurilor sanitare din trei cămine - T1, T2 și T9, fiind o investiție de 750.000 de lei. „Vrem să sporim și securitatea studenților în campus prin instalarea a trei sisteme noi de supraveghere video, unul care va avea în vedere străzile și aleile din campus, altul care va avea în vedere căminul T8, atât interiorul, cât și exteriorul căminului, și un al treilea sistem care va fi amplasat în zona bucătăriilor și a spălătoriilor”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul DSS, care gestionează campusul.

 

Conducerea DSS va cheltui anul acesta 400.000 de lei dintr-un total de 1.2 milioane planificat pentru următorii trei ani pentru a achiziționa echipamente IT astfel încât viteza conexiunii de Internet să ajungă la 1 Gb/s, abonamentul cel mai mare oferit astăzi de operatorii privați. În acest sens, există și un proiect separat care își propune ca, în următorii ani, să fie asigurat accesul wireless la Internet pe zona campusului didactic și a celui studențesc.

 

„Dorim să realizăm și parcări de biciclete supravegheate video în fața fiecărui cămin, ca o alternativă a folosirii mașinii. Avem o universitate integrată, zona de campus și cea didactică, și îi încurajăm pe studenți să folosească bicicleta. Vrem să facem și un parking indoor, după un model olandez, de anul viitor, urmând a face câte o magazie de biciclete supravegheată video în fiecare cămin”, a completat ing. Bogdan Budeanu.

 

În campus, DSS va implementa un concurs de soluții câștigat de o studentă de la Facultatea de Arhitectură și va revitaliza o zonă verde din spațiul căminelor T3 - T4, folosind materiale reciclate - bănci din bolțari cu scânduri rindeluite, zonă de ghiveci cu flori plantate în cauciucuri utilizate donate de antreprenori ieșeni, un leagăn, o masă de tenis, un mini-circuit sportiv pentru tracțiuni și în partea de sus o instalație electrică cu becuri led făcută manual, becurile fiind amplasate în borcanele primite de studenți de-a lungul anilor în pachetele de acasă.

 

Conducerea DSS plănuiește să modernizeze o sală de lectură de la Căminele T3-T4, de 120 de mp, tot în urma unui concurs de soluții câștigat de o studentă de la Arhitectură, dar și să modernizeze un teren de sport, o investiție de 150.000 de lei, care va avea una dintre cele mai moderne suprafețe din țară, cu posibilitatea de a absorbi șocurile astfel încât studenții să nu se rănească jucând. În același timp, tot pentru acest an este în plan și modernizarea cantinei prin introducerea unui nou sistem de climatizare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30