fbpx
 
Femeia scoasă de Primărie din propria casă: „Mă voi sinucide”

Femeia scoasă de Primărie din propria casă: „Mă voi sinucide”


Culmea cinismului: au dat-o afară din propria casă și i-au pus poprire pe pensie ca să plătească executorul. Municipalitatea a dat afară din blocul M2 o femeie care deţinea acolo o locuinţă în proprietate. La puţin timp după ce REPORTER DE IAŞI a scris despre caz, un executor judecătoresc i-a pus Eugeniei Pipetu, în mod ilegal, proprire pe pensie. Un avocat susţine că Pieptu trebuia să primească altă locuinţă înainte de a fi evacuată din blocul ce urmează a fi, cel mai probabil, demolat.

 

Continuă drama Eugeniei Pieptu, femeia evacuată samavolnic din blocul M2, despre care REPORTER DE IAŞI v-a informat în ediţia trecută. După ce a fost dată afară din casă şi s-a trezit cu lucrurile în stradă, femeia din Suceava a avut un nou şoc când s-a dus să-şi ia pensia: nu o poate încasa pentru că a fost instituită o poprire de către executorul judecătoresc.

Scoasă datoare

Femeia susţine că, după apariţia articolului din REPORTER DE IAŞI, executorul judecătoresc Bogdan Tufeanu a solicitat băncii de unde îşi ridică pensia să instituie poprire. „Deranjat probabil de faptul că m-am adresat presei, după apariţia articolului din REPORTER DE IAŞI, domnul Tufeanu a înfiinţat poprire pe pensia mea, la data de 19 iunie, pentru suma de 2.954,32 lei. Dumnealui susţine că această sumă reprezintă cheltuieli de executare. Cum să-i plătesc eu această sumă, când mie de-abia îmi ajunge acea pensie, având grijă şi de mama mea, care este bolnavă? Această acţiune a domnului executor judecătoresc nu este altceva decât o intimidare la adresa mea“, spune femeia, disperată.

Poprire desfiinţată

Pusă în situaţia de a nu-şi putea lua pensia, femeia s-a adresat băncii. „Cei de acolo m-au trimis la executorul judecătoresc şi domnul Adrian Calistru (asociat cu Tufeanu în biroul de executor n.r.) a dispus desfiinţarea popririi pe pensie. «Poprirea va fi menţinută până la recuperarea sumei», scrie în hârtia primită. Adică după ce plătesc rata la bancă, din ce rămâne, lunar, o să-mi ia şi ei nişte bani. Aproximativ 400 de lei lunar, după cum mi-au spus cei de la bancă. Eu nu mai rămân aproape cu nimic“, zice, dezamăgită, Eugenia Pieptu.

 

Eugenia Pieptu a ajuns la capătul răbdării

 

Asigurare de 20.000 euro pierdută

Pieptu are hârtii care atestă faptul că a asigurat camera din blocul M2, în 2012, pentru suma de 20.000 euro. „Eu de şase ani am o asigurare pentru acea locuinţă, iar suma asigurată este de 20.000 de euro. Cine îmi dă mie aceşti bani?“, susţine femeia.

Mai mult, ea este convinsă că nu va avea loc nicio evaluare pentru camera pe care o avea în blocul M2 şi că a pierdut banii investiţi acolo. „Am dat pe acea cameră 24.000 lei, în noiembrie 2007. Am act de proprietate pe acea cameră, împreună cu o mătuşă. Acolo am locuit până în 2015 şi am adus mai multe îmbunătăţiri. Domnul Tufeanu spune că se va face o evaluare. Când şi cum? Peste câţiva ani, când se va dărâma blocul?“, se întreabă Eugenia Pieptu.

 

„Nu s-a respectat decizia instanţei”

În plus, femeia acuză autorităţile locale că nu au respectat o hotărâre judecătorească. „Instanţa a hotărât ca «evacuarea părţilor să se facă după atribuirea în folosinţă a unor spaţii similare». Mie nu mi s-a dat niciun spaţiu similar de către Primăria Iaşi, în schimb am fost dată afară din casă. Mi s-a arătat o singură dată o cameră într-un bloc din Tudor Vladimirescu şi atât. Nu am refuzat vreo cameră. Asta chiar dacă un angajat de la DAPPP Iaşi mi-a zis să mergem la notar şi să semnez că nu mai am nicio pretenţie asupra camerei deţinute în blocul M2 “, adaugă femeia.

Pentru acea cameră din căminul preluat de Primăria Iaşi de la Spitalului „Sf. Spiridon“ Iaşi, femeii i s-a transmis că trebuie să plătească o chirie lunară de 100 lei. „De mai multe ori am solicitat DAPPP Iaşi rezolvarea problemei mele, fără a primi vreun răspuns din partea Direcţiei aflate în subordinea Primăriei. E o încălcare a dreptului de proprietate din partea autorităţilor locale“, spune, nemulţumită, Eugenia Pieptu.

 

Citește și O evacuare în stil fascist: Primăria obligă o femeie să renunțe la proprietate

 

Plimbată între Parchet şi Poliţie

Femeia consideră că nimeni nu vrea să o asculte şi, chiar dacă a făcut mai multe plângeri, instituţiile statului nu fac nimic pentru a-i fi respectate drepturile. „Pe 8 iunie am făcut plângere la Parchet. Pe 19 iunie, mi s-a spus că plângerea fost trimisă la Poliţia Municipală. La Poliţie, după ce am aşteptat două ore, mi s-a transmis că dosarul nu a ajuns acolo. Pe 26 iunie, m-am dus din nou la Parchet, iar de-acolo domnul procuror Valentin Hrubaru mi-a zis că dosarul meu este plecat de pe 13 iunie la Poliţie. Când m-am dus din nou la Poliţie, mi s-a transmis că dosarul meu tot nu a ajuns. Am fost în audienţă şi la comisarul şef Costel Gîtlan. Fără niciun rezultat... Pur şi simplu îşi bat joc de mine! Sunt disperată! Nu mai ştiu ce să mai fac. Nu mai pot dormi noaptea. Mă simt împinsă să fac un gest disperat!“, se plânge femeia.

 

Infamul bloc M2 este o sursă de mizerie şi pericole

 

Avocat: „Trebuia despăgubită“

Legislaţia în domeniul exproprierilor este cât se poate de clară, prevăzând că, în asemenea cazuri, celui expropriat i se acordă o altă locuinţă similară sau, dacă nu este posibil, echivalentul în bani. „În asemenea cazuri, hotărârile instanţelor prevăd ca persoana expropriată să primească o locuinţă înainte de a fi dată afară din locuinţă sau să primească corespondentul în bani după o expertiză anterioară expropeirii“, ne-a declarat un avocat ieşean.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: