fbpx
Print this page
Huawei a inaugurat primul Centru de Instruire din țară la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Huawei a inaugurat primul Centru de Instruire din țară la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași


Huawei România a inaugurat luni, 5 noiembrie 2018, primul Centru de Instruire realizat de către aceștia în România, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI). Centrul de Instruire Huawei Authorized Information and Network Academy (HAINA) a fost inaugurat printr-o festivitate ce a avut loc în amfiteatrul T3 din clădirea Rectoratului TUIASI. În același cadru a fost lansată și competiția studențească „Huawei ICT Competition”, prin care Huawei România și-a propus motivarea mai multor studenți pentru a deprinde noi competențe în domeniu, prin folosirea efectivă a echipamentelor produse de către companie.

La eveniment, din partea companiei, a fost prezent Kevin Liuke, country manager și CEO Huawei România, iar TUIASI a fost reprezentată de prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale. În discursul său, CEO-ul companiei Huawei din România, Kevin Liuke, a precizat că în momentul de față țara noastră prezintă foarte mare interes pentru compania din China, existând peste 2.000 de angajați în structurile Huawei din România.

Prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache a dorit mai întâi să aducă în discuție modul în care digitalizarea ne influențează viața în momentul actual, subliniind impactul tehnologiilor inovative aduse de companii precum Huawei. „Trăim vremuri extrem de interesante, avem norocul – sau ghinionul – de a fi în porțiunea de interstițiu a schimbării a două ere. Primul care a observat lucrul acesta este Thomas Kuhn, care introduce într-un limbaj curent, pe care îl folosim în mod abuziv toți, noțiunea de paradigmă și mai spune că la un moment dat aceasta este dictată de un grup de inițiați, într-un fel sau altul. Este ceea ce se întâmplă astăzi când se spune că trecem de la paradigma analogică spre cea digitală”, a precizat  prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache.

Huawei a dotat, pentru Centrul de Instruire HAINA și competiția care a debutat luni, 5 noiembrie, unul dintre laboratoarele Facultății de Automatică și Calculatoare cu o investiție de peste 50.000 de dolari. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare