fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Universitatea Tehnică și partenerii din industrie au sărbătorit 70 de ani de învățământ de mașini-unelte la Iași

Universitatea Tehnică și partenerii din industrie au sărbătorit 70 de ani de învățământ de mașini-unelte la Iași


Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a sărbătorit vineri, 23 noiembrie 2018, 70 de ani de învățământ de mașini-unelte la Iași. Profesori seniori ai Departamentului de Mașini-Unelte și Scule, studenți, doctoranzi, absolvenți ai Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial care lucrează în companii din domeniu și reprezentanți ai mediului de afaceri au fost prezenți în Sala Senatului TUIASI, la evenimentul omagial, care se înscrie în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași.

„Avem nevoie de momente de sărbătoare, avem nevoie de momente în care să ne stabilim din nou reperele, să ne stabilim prioritățile, să vedem care ne sunt fundamentele, să vedem ce am făcut față de trecut. Dar, în același timp, aceste momente de sărbătoare sunt un prilej pentru a ne orienta către viitor. Sunt un prilej pentru a vedea cum ne proiectăm obiectivele, cum ne proiectăm activitățile, care este viziunea noastră legat de ceea ce urmează să devenim, de ceea ce trebuie să facem în continuare”, a spus în deschiderea evenimentului prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității.

Despre Catedra de Mașini-Unelte, un pol științific și al dezvoltării, a spus că a fost întotdeauna într-o legătură strânsă cu Iașul industrial, apariția acesteia generând o cultură tehnică și științifică. Pe măsură ce industria ieșeană a crescut, s-au dezvoltat și legăturile cu mediul industrial. „La acest ceas de însemnare în cartea vieții se cuvin mai întâi cuvinte de pietate și reverență fiecăruia dintre iluștrii noștri antecesori, trecuți dincolo de timp, întemeietori de școală, ostenitori în zidire, făptuitori de viață academică și adevărați purtători de har intelectual într-un domeniu tehnic și științific ale cărui importanță, prestigiu și perspective le-au pus în operă sau le-au gândit cu genialitate”, a transmis, în discursul său, prof. univ. dr. ing. Mihăiță Horodincă, directorul departamentului.

Compania Delphi Diesel Romania, un partener important al Universității și al Iașului, instituție care a venit la Iași pentru Universitatea Tehnică, a fost reprezentată la eveniment prin Dan Grama, manager pentru dezvoltarea competențelor tehnice. „Fabrica a crescut cu ajutorul absolvenților TUIASI și bineînțeles ai Catedrei de Mașini-Unelte și mulțumim pe această cale domnilor profesori pentru absolvenții pe care ni i-a oferit, cu care noi am reușit să dezvoltăm această fabrică. Oportunitățile oferite acestora sunt foarte mari, pentru că inginerii tineri au ocazia să intre în contact cu tehnologie proiectată recent, tehnologie dezvoltată în ultimii zece ani de către colegii noștri din centrele de cercetare și dezvoltare”, a transmis inginerul Dan Grama.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac