Reacția conducerii Universității „Al.I.Cuza”, după ce mai mulți profesori au cerut public demiterea rectorului Tudorel Toader

Reacția conducerii Universității „Al.I.Cuza”, după ce mai mulți profesori au cerut public demiterea rectorului Tudorel Toader


Zeci de profesori ai Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi solicită Senatului instituţiei să demareze procedurile pentru revocarea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader, autosuspendat după numirea sa ca ministru al Justiţiei.

Însă, conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi neagă că ar fi primit o scrisoare deschisă prin intermediul căreia mai mulţi profesori ai instituţiei de învăţământ superior solicită revocarea din funcţia de rector a lui Tudorel Toader, autosuspendat din funcţie în perioada mandatului de ministru al Justiţiei.

„Nu am primit niciun fel de adresă. Nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat, pentru Agerpres, ordonatorul de credite al Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Mihaela Onofrei.

La rândul său, preşedintele Senatului UAIC Iaşi, Gabriel Ovidiu Iancu, a menţionat că nu a primit documentul scris, dar a aflat despre el “pe canalele interne ale universităţii”, motiv pentru care pe 6 decembrie a dat un răspuns conform căruia, „în urma dezbaterilor Plenul a constatat că la acest moment nu există temei juridic pe baza căruia Senatul să revoce Rectorul”.

Reacţiile vin după ce în spaţiul virtual a fost postată o scrisoare deschisă semnată de 30 dintre cadrele didactice de la UAIC Iaşi. Semnatarii susţin că prin acest demers se doreşte „un răspuns la numeroasele nemulţumiri interne” ca urmare „a prejudiciului grav de imagine adus Universităţii”.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top