fbpx
Portokal
Profesorul Vasile Cotiuga a demisionat din Senatul UAIC nemulţumit că Tudorel Toader a revenit în funcţia de rector

Profesorul Vasile Cotiuga a demisionat din Senatul UAIC nemulţumit că Tudorel Toader a revenit în funcţia de rector


Istoricul Vasile Cotiuga, conferenţiar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a demisionat din Senatul instituţiei, nemulţumit fiind de faptul că fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader şi-a reluat funcţia de rector.

„Am demisionat din Senatul universităţii, spun eu, dintr-un semn de normalitate ca răspuns la întoarcerea domnului profesor Tudorel Toader în funcţia de rector, o funcţie pe care dumnealui a câştigat-o prin alegeri. Consider că dumnealui ar fi trebuit să renunţe la această funcţie atât timp cât a lipsit pentru diferite alte funcţii administrative fie la Curtea Constituţională, fie în Guvern, unde şi-a îndeplinit mai mult sau mai puţin sarcinile. Din punctul de vedere al comunităţii academice, consider că nu mai era timpul să se întoarcă la universitate. Pentru că nu pot să îi cer demisia, nu am niciun cadru legal, am preferat să îmi dau eu demisia din Senatul universităţii pentru ca dumnealui să poată lucra mai departe neconstrâns”, a declarat conf. univ. dr. Vasile Cotiuga.

În opinia sa, imaginea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a fost prejudiciată de Tudorel Toader la scurt timp de la preluarea mandatului său de rector.

„A fost afectată din momentul în care s-a întors la Curtea Constituţională pentru scurt timp doar pentru a beneficia de pensia specială, problemă pe care am putea să o înţelegem, dar este responsabil de modul în care a gestionat problemele din Justiţie. Evident, acest lucru se răsfrânge asupra lumii academice, pentru că universităţile sunt cele care formează tot ceea ce înseamnă aparat administrativ, magistraţi şi aşa mai departe”, a afirmat Vasile Cotiuga.

Rectorul UAIC, Tudorel Toader, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Tudorel Toader a preluat în 2016 funcţia de rector al universităţii ieşene, din care s-a autosuspendat în februarie 2017, la momentul preluării portofoliului de la Ministerul Justiţiei. El a deţinut două mandate succesive de judecător la Curtea Constituţională a României în perioada 2006-2016. În perioada 2004-2016 el a fost şi decanul Facultăţii de Drept a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”. Din 25 aprilie, Toader şi-a reluat funcţia de rector, după ce în Monitorul Oficial numărul 324 din 24 aprilie 2019 a fost publicat decretul de eliberare din funcţia de ministru al Justiţiei.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top