Întrebare de baraj pentru Ecaterina Andronescu, la Sibiu: Ce părere aveți că în România anului 2019 sunt copii care mor înecați în rahat? (VIDEO)

Întrebare de baraj pentru Ecaterina Andronescu, la Sibiu: Ce părere aveți că în România anului 2019 sunt copii care mor înecați în rahat? (VIDEO)


Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost admonestată de protestatari, vineri, la Sibiu, unde a fost în vizită oficială alături de ministrul Turismului.

Andronescu a susţinut o conferinţă de presă în fața sediului PSD, iar la finalul acesteia un protestatar a invitat-o la „un dialog asumat cu cetăţenii", relatează publicaţia locală Turnul Sfatului.

Acesta i-a adresat două întrebări ministrului: „Ce părere aveţi că în România anului 2019 sunt copii care mor înecaţi în rahat?" şi „Cât de responsabilă sau vinovată vă simţiţi de starea învăţământului românesc şi de copiii care mor înecaţi în rahat?".

Omul făcea referire la cazul unui copil de trei ani din Iaşi care a murit, la jumătatea lunii aprilie, după ce a căzut în fosa septică din spatele şcolii din localitatea Buda.

 „Eu vin aici la dvs. după 2 zile de dialog cu miniştrii Educaţiei din Uniunea Europeană şi din acest dialog am înţeles că aproape toţi se confruntă cu aceleaşi lucruri cu care ne confruntăm şi noi", a fost replica ministrului Educaţiei.

Răspunsul nu a fost însă bine primit de oamenii adunaţi în fața sediului PSD din Sibiu.

Andronescu a mai adăugat că „în România, şcolile, din punct de vedere al patrimoniului, nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educaţiei. Sunt în responsabilitatea autorităţilor locale".

La această conferinţă de presă, ministrul Andronescu a fost însoţit de Bogdan Trif, ministrul Turismului, care a intervenit în apărarea colegei sale: „Sunt copii împuşcaţi, domnule, tocmai în ţări civilizate, că tot vorbeaţi de tragedii".

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top