fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook/TUIASI Foto: Facebook/TUIASI

Studenți de la Politehnica ieșeană, medaliați cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Matematică din Israel


Studenţii de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI) au obţinut medalii de aur şi argint la Olimpiada internaţională de matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel.

Studenţii Cristian Stelian Grecu şi Ioan Stanciu de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a TUIASI, care fac parte din Centrul de Pregătire de Performanţă în Matematică, au obţinut o medalie de aur şi una de argint la Olimpiada internaţională de matematică International Internet Mathematical Olympiad, organizată de Ariel University din Israel.

Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIASI, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că rezultatele competiţiei care a avut loc pe 16 mai au fost publicate la începutul acestei săptămâni, iar cei doi studenţi ieşeni au fost printre cei mai buni din cei 214 tineri de la 64 de universităţi din întreaga lume.

Potrivit documentului de presă, olimpiada desfăşurată de Ariel University din Israel este una cu un nivel foarte ridicat, candidaţii fiind nevoiţi să rezolve zece probleme cu grad crescător de dificultate în cinci ore. Punctajul pentru aceste probleme nu este prestabilit - există un minim şi un maxim la fiecare, acesta fiind stabilit prin împărţirea la numărul de studenţi care reuşesc să rezolve problema respectivă. Aici nu se pune accent doar pe rezolvarea a cât mai multor probleme, ci şi pe rezolvarea unor probleme pe care alţii nu au reuşit să le desluşească.

„Competiţia este una foarte puternică şi în decursul timpului numărul de participanţi a crescut foarte mult. Sunt 26 de universităţi foarte tari, în principal din Rusia, din Olanda, Marea Britanie, Ucraina - cu tradiţie în pregătirea matematică, cu un învăţământ performant. Rezultatul nostru de anul acesta este unul foarte bun având în vedere nivelul ridicat al competiţiei. Problemele sunt în general cu un grad de dificultate extraordinar de mare, mai ales ultimele. În septembrie va avea loc o gală în Israel, o competiţie la care vor putea participa doar studenţii premiaţi", a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman.

Cele două medalii obţinute de studenţii TUIASI se alătură altor şase medalii obţinute în acest an de studenţii politehnicii ieşene de la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi SEEMOUS 2019, desfăşurată în luna martie în Bulgaria, şi locului I la Olimpiada naţională de matematică pentru studenţi Traian Lalescu desfăşurată la Cluj-Napoca.

Studenţii de la Centrul de Pregătire de Performanţă în Matematică sunt îndrumaţi de profesorii Ariadna Pletea, Marian Panţiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac