Semnal de alarmă tras de sindicaliștii din învățământul ieșean: 120 de elevi din Sirețel nu vor începe școala pe 9 septembrie

Semnal de alarmă tras de sindicaliștii din învățământul ieșean: 120 de elevi din Sirețel nu vor începe școala pe 9 septembrie


Din cauza blocajului politic și financiar de la nivelul Consiliului Local Sirețel, școlile din localitate sunt în situația de a avea grave probleme în funcționarea normalǎ. Sindicaliștii de la USLIP Iași atrag atenția asupra acestei situații fără precedent în învățământul preuniversitar.

 Lupta dintre consilierii PSD și PNL este cauzatǎ de refuzul Primarului PNL din localitate  de a-și înainta demisia din funcție, urmare a unei condamnǎri penale cu suspendare.

În culpǎ sunt și consilierii PSD deoarece refuzul acestora de a vota bugetul are grave consecințe în buna desfǎșurare a vieții sociale din comuna respectivǎ.

Școala Sirețel este pe punctul de a fi debranșatǎ de la rețeaua de electricitate, nu are achiziționate cataloage, finanțarea pe o investiție PNDL în valoare de 4,3 miliarde lei este aproape pierdutǎ, iar unul dintre cele 2 microbuze nu are ITP și este defect, afirmă liderii USLIP într-un comunicat de presă.

Unitatea ar avea nevoie urgent de minimum 50.000 de lei pentru a putea începe cursurile în mod normal.

Eforturile autoritǎților (Prefectura Iași, ISJ Iași, Consiliul Județean Iași) de a media lucrurile s-au soldat cu un eșec. Ambele pǎrți rǎmȃn pe aceleași poziții.

Din pǎcate, nu știm ce se va întȃmpla nici cu cadrele didactice, care sunt în imposibilitatea de a-și exercita profesia.

Miercuri, 4 septembrie 2019, ora 14:00, la Primǎria din localitate se va desfǎșura o nouǎ ședințǎ a Consiliului Local, convocatǎ de cǎtre Primarul localitǎții.

„Sperǎm ca în ceasul al XII-lea ,,politicienii” din comuna respectivǎ sǎ conștientizeze responsabilitatea pe care o au și importanța unor acțiuni sau inacțiuni în plan administrativ”, se arată în comunicatul USLIP Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top