fbpx
Portokal
Actori din Chișinău, invitați la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași

Actori din Chișinău, invitați la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași


Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” din Chișinău a susținut joi, 10 octombrie, o reprezentație de gală în fața a 150 de elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași.

În sala de festivități a liceului, tinerii au vizionat o interpretare dramatică intitulată „Cuiul lui Pepelea”, în regia și scenografia lui Victor M. Ignat. Vizita de factură artistică a fost realizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la prima prezentare la Iași, în teatrul din Copou, a vodevilului „Arvinte și Pepelea” de Vasile Alecsandri.

Elevii au primit cu entuziasm spectacolul jucat de actorii din Chișinău pe scena liceului lor, unde, de obicei, ei sunt personajele principale în activitățile și proiectele desfășurate și prezentate colegilor. De data aceasta rolurile au fost inversate, elevii fiind spectatori ai reprezentației teatrale semnate de scriitorul care dă numele liceului ieșean.

Spectacolul ,,Cuiul Lui Pepelea” reprezintă pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași un dar valoros oferit de actorii de peste Prut, un omagiu adus marelui scriitor pașoptist printr-un act de creație de înaltă calitate, un spectacol adaptat publicului modern, care readuce în atenția tinerilor operele literare, prin anularea granițelor dintre epoci și generații.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top