„Demisia, Tudorel!” – mesajele au împânzit centrul Iașului, în special în zona Universității. Rectorul UAIC a făcut plângere la Poliție

„Demisia, Tudorel!” – mesajele au împânzit centrul Iașului, în special în zona Universității. Rectorul UAIC a făcut plângere la Poliție


Mai multe inscripții cu mesajul "Demisia" si „#Demisia, Tudorel" au fost imprimate pe zidurile din jurul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, unde rector este fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Astfel de mesaje au apărut în cartierele Copou, Independenţei, Râpa Galbenă şi în zona căminelor Universităţii din Iaşi, potrivit ziare.com.

Mesaje similare au apărut şi pe zidurile imobilului unde locuieşte Tudorel Toader, potrivit sursei citate.

Tudorel Toader ocupă din 2016 funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. El s-a autosuspendat din această poziţie pe perioada exercitării mandatului de ministru. În primăvara anului 2020, Universitatea organizează noi alegeri pentru această funcţie de conducere.

Fostul ministru al Justiţiei afirmă că a depus plângere la Poliţie.

„Am făcut plângere pentru identificarea şi eventuala sancţionare a autorilor. Comunitatea academică este abilitată să se pronunţe cu privire la exercitarea prerogativelor de rector, cu atât mai mult cu cât urmează alegerile pentru aceasta demnitate", a spus Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au declarat că a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere, după sesizarea făcută de Toader.

„În urma sesizării primite, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsurile legale", a declarat Ioana Bilea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Nu este prima dată când apar în Iaşi mesaje în care se solicita demisia lui Toader de la universitate.

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top