România, pregătită să ajute Australia în lupta cu incendiile de vegetație

România, pregătită să ajute Australia în lupta cu incendiile de vegetație


România vrea să sprijine Australia. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are forțe pregătite pentru a fi trimise în această țară, lovită de puternicele incendii care au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a cerut ca România să ofere Australiei „ajutor în cel mai scurt timp”.

Ministerul de Interne răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia – este anunțul autorităților române după ce la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre pentru a comunica in cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria. Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

 

Sursa: Europa FM

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top