Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării de la Liceul German din Arad

Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării de la Liceul German din Arad

Poliția Arad anunță că s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului. Polițistii au deschis dosar penal.

Inspectoratul de Politie Județean Arad arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați, aseară, că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție și dezinfecție, care au avut loc la școală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice”, anunță Poliția.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, a declarat că toate substanţele folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” au fost suspendate iar la Arad urmează să ajungă Corpul de Control al ministrului Sănătăţii.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top