fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Cinci studenți din Coreea de Sud, în izolare într-un imobil al Universității „Cuza”

Cinci studenți din Coreea de Sud, în izolare într-un imobil al Universității „Cuza”


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași asigură condiții de izolare voluntară pentru cinci studenți ajunși din Coreea de Sud printr-o mobilitate de tip Erasmus, fără a proveni însă din regiuni în care există o prezență activă a coronavirusului.

Aceștia au fost de acord când au discutat cu reprezentanții conducerii universității să intre în izolare voluntară, iar UAIC i-a cazat separat de restul studenților într-o casă de protocol primită ca donație în trecut, aflată în cartierul Copou, în apropierea universității.

Reprezentanții UAIC au precizat pentru „Libertatea” că studenților le sunt asigurate toate condițiile necesare și că păstrează legătura cu autoritățile locale.

„Sunt cele mai bune condiții, acolo cazăm invitați ai universității. Studenții primesc alimente, mâncare, apă, tot ce este necesar trebuie. Nu le-am impus restricții, izolarea este voluntară, sunt măsurile stabilite de către comisia specială”, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

La nivelul universităților din Iași mai există o serie de studenți din Italia și din China, în special la Universitatea de Medicină „Grigore T. Popa” din Iași, dar aceștia nu au plecat în vacanța inter-semestrială acasă și au decis să nu mai meargă fiindcă există riscul să nu se poată întoarce la Iași.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top