Politehnica ieșeană pune camere la dispoziția cadrelor medicale care acordă îngrijiri pacienților cu coronavirus

Politehnica ieșeană pune camere la dispoziția cadrelor medicale care acordă îngrijiri pacienților cu coronavirus


Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) au anunţat că vor pune la dispoziţia municipalităţii ieşene o treime din capacitatea de cazare a căminului T20 pentru cazarea personalului medical în cazul în care aceştia vor trebui să stea la izolare.

Directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti, Bogdan Budeanu, a declarat luni că spaţiile respective sunt folosite pentru cazarea oaspeţilor universităţii.

El a spus că primele discuţii au fost purtate duminică, între primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi rectorul universităţii, prof.univ.dr ing. Dan Caşcaval. În cursul acestei zile, Primăria a trimis şi o adresă oficială prin care a solicitat sprijinul universităţii pentru găzduirea medicilor care se află în prima linie a luptei împotriva infecţiei cu COVID-19.

Bogdan Budeanu a explicat că pe Tronsonul 3, scara C, din Căminul T20 are 28 de camere pe trei etaje, dintre care 24 sunt de două persoane şi patru de trei persoane. Camerele au o suprafaţă utilă de 26 de metri pătraţi, sunt formate dintr-un dormitor, o bucătărie, baie şi hol, cât şi de un balcon închis de un metru pătrat. Sunt condiţii de izolare completă fiindcă nu există niciun spaţiu comun pentru cei care sunt cazaţi acolo: camerele au băi proprii, cu utilităţile de rigoare - apă caldă curentă, încălzire, dar şi internet şi cablu TV.

„Universitatea a reacţionat foarte prompt la solicitarea Primăriei pentru a oferi infrastructura de care dispune pentru găzduirea medicilor în această situaţie de criză. Personalul administrativ va sprijini necesităţile oamenilor pe toată perioada izolării. Spaţiul a fost complet dezinfectat şi igienizat, cameră cu cameră, deşi el nu mai fusese locuit de două săptămâni", a precizat directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top