fbpx
Portokal
Foto: Radio Europa Liberă Foto: Radio Europa Liberă

Studiu: Părinții se tem să-și lase copiii la pregătirile de la școală. Se preconizează rezultate slabe la examene


Rezultatele testelor naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi mai slabe decât în anii trecuți, cel puțin la sate, conform World Vision România.

Printre cauze, numărul mic de elevi care au urmat cursuri online adecvate.

În plus, începând cu 2 iunie, elevii din clasele terminale nu par să vină în număr mare la școală pentru a-și pregăti examenele.

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: „Avem în programele noastre 14 mii de copii, iar în urma anchetei noastre, ne-a atras atenția faptul că doar 25% dintre copii spun că intenționează să meargă la școală pentru pregătirea dinaintea examenelor”.

De fapt, părinții se tem pentru copiii lor în condițiile în care cu 3 zile lucrătoare până la începerea cursurilor, Ministerul Educației nici măcar nu a cumpărat măști de protecție pentru elevi și profesori.

„70% dintre părinți spun că intenționează să-și trimită copiii la examene, dar le este teamă de această perioadă dinaintea examenelor, având în vedere că nu există măsuri clare, iar profesorii, directorii fac după propria știință regulile de distanțare socială. Aceste lucruri vor duce către rezultate foarte proaste la examene. Foarte mulți, mai exact 12%, nu au interacționat absolut deloc cu educația în această perioadă”, mai spune Mihaela Nabăr.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top