fbpx
 
ISJ Iași, după ce un elev a fost confirmat pozitiv cu COVID-19: „Nu există riscul suspendării examenelor la Liceul Sportiv”

ISJ Iași, după ce un elev a fost confirmat pozitiv cu COVID-19: „Nu există riscul suspendării examenelor la Liceul Sportiv”


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au anunţat că la Liceul cu Program Sportiv nu există riscul suspendării desfăşurării examenelor naţionale şi cer ca şi elevii de clasa a XII-a să îşi continue pregătirea online, după ce un elev din ultimul an de gimnaziu a fost confirmat pozitiv cu Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, a declarat că după diagnosticarea unui elev de la Liceul cu Program Sportiv cu Covid-19, în a doua parte a zilei de vineri conducerea unităţii de învăţământ şi a Direcţiei de Sănătate Publică au luat decizia ca pe parcursul acestei săptămâni activităţile de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a să continue cursurile de acasă, online, transmite Agerpres.

Cei de la Inspectoratul Școlar vor ca şi elevii din ultimul an de liceu să îşi continue programul de pregătire online.

„Astăzi Inspectoratul Şcolar Judeţean a înaintat preventiv o adresă către Direcţia de Sănătate Publică solicitând ca pe parcursul acestei săptămâni şi elevii de clasa a XII-a să facă pregătirea pentru Bacalaureat tot online, astfel încât să nu fie expuşi niciunui risc şi să îşi poată urma probele de evaluare în mod normal", a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Aceasta a precizat că elevii de clasa a VIII-a rămân sub supraveghere medicală, urmând ca în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate să se decidă dacă vor intra la Evaluarea Naţională odată cu ceilalţi colegi sau dacă vor susţine probele în cea de-a doua sesiune, care începe de 22 iunie.

„În acest moment niciunul dintre elevii de clasa a opta nu prezintă simptome specifice Covid-19. Elevul diagnosticat cu Covid-19 este asimptomatic. Colegii lui au rămas sub supraveghere medicală. Medicii vor decide care este traseul lor ulterior. Elevii continuă pregătirea pentru evaluare în manieră online. Deciziile privind participarea lor la Evaluarea Naţională vor fi luate în funcţie de modificarea stării lor de sănătate. Dacă nu apare nicio modificare şi diagnosticul este negativ ei pot intra în examenul de Evaluare Naţională care începe pe 15 iunie", a declarat Luciana Antoci.

Ea a răspuns jurnaliştilor că nu există riscul să nu se poată desfăşura evaluarea elevilor din ani terminali la centrul de examinare Liceul cu Program Sportiv.

„Nu există niciun risc. De altfel, pe parcursul zilei de ieri o firmă specializată a făcut decontaminarea tuturor spaţiilor în aşa fel încât activitatea să se poată desfăşura în regim normal. Pentru Evaluarea Naţională, care începe pe 15 iunie, se vor face noi demersuri de igienizare astfel încât luni dimineaţa elevii care sunt programaţi să participe la examen în centrul Liceul cu Program Sportiv să poată participa fără niciun risc. Avem suficienţi profesori supraveghetori, pentru că listele au fost făcute la nivel de judeţ. Astfel, în cazul în care vreunul dintre cei doi profesori de la clasă este confirmat pozitiv, Evaluarea Naţională se va desfăşura cu profesori supraveghetori care pot veni şi din alte unităţi de învăţământ. Nu este pusă în pericol desfăşurarea examenului de Evaluare Naţională în Liceul cu Program Sportiv în acest moment", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Declaraţiile au fost făcute după ce un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv a fost confirmat pozitiv la infectarea cu Covid-19. În cursul săptămânii trecute, potrivit directorului liceului, copilul a participat două zile la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională. Cei 11 colegi şi profesorii de matematică şi limba şi literatura română au intrat în autoizolare, ei făcând în prezent cursuri online. Copilul este asimptomatic, el fiind internat în spital, fa fel şi părinţii acestuia.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30