fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Grădinițele din Iași își deschid porțile în perioada vacanței de vară

Grădinițele din Iași își deschid porțile în perioada vacanței de vară


Începând de luni, 29 iunie 2020, 17 grădinițe din municipiul Iași și 4 grădinițe din mediul rural își vor redeschide porțile pentru cei mici. Părinții și copiii sunt asigurați că sunt respectate toate măsurile igienico-sanitare.

„Cererile pentru participarea copiilor la programul de activități recreative desfășurat în perioada verii au fost transmise către unitățile de învățământ până la data de 19 iunie 2020. În situația în care vor exista solicitări ulterioare acestei date, ele se vor depune la unitatea de învățământ și vor fi soluționate în limita locurilor disponibile, cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SAR-CoV-2”, spun reprezentanții ISJ Iași.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților recreative cu preșcolarii, conducerea unității de învățământ va ține cont de respectarea capacității instituției, în condițiile impuse de situația actuală, precum și de prevederile legale în vigoare privind efectuarea concediului de odihnă anual al cadrelor didactice.

În așteptarea preșcolarilor, grădinițele au avut în vedere măsurile de organizare a spațiului și a activității personalului astfel: realizarea  curățeniei generale înainte de redeschidere, sălile de grupă au fost amenajate astfel încât să permită reducerea numărului de copii cu asigurarea distanței între ei, pătuțul va fi strict individualizat, activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program, triajul epidemiologic al copiilor se va efectua zilnic de către cadrul medical (temperatura va fi măsurată cu termometrul noncontact și nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius), copiii vor fi primiți individual de către persoana desemnată și preluați de la părinte de la ușa unității, evitându-se circulația acestora în interior, copiii vor fi învățați și ajutați să se spele pe mâini cu apă și săpun minimum 20 de secunde.

Potrivit aceluiași ordin, părinții/tutorii legali au anumite obligații înainte de a aduce copiii la grădiniță și anume: copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși în colectivitate, temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la grădiniță (dacă are simptome respiratorii sau febră - 37,3 grade Celsius sau mai mare - copilul nu va merge la grădiniță), transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar - haine de schimb și încălțăminte suplimentară, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare, părinții trebuie să ajute /supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la grădiniță.

În urma centralizării cererilor de înscriere la activitățile recreative, în perioada vacanței de vară vor fi deschise următoarele unități de învățământ preșcolar:

- în perioada 29 iunie - 10 iulie - Grădinița cu Program Normal nr. 15 și Grădinița cu Program Normal nr. 23 (structuri la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Iași), Grădinița cu Program Normal nr. 26 (structură a Școlii Gimnaziale ”N. Iorga”), Grădinița cu Program Prelungit ”Cuvioasa Parascheva”, Grădinița cu Program Prelungit ”Ion Creangă” (structură a Școlii Gimnaziale ”Ionel Teodoreanu”), Grădinița cu Program Prelungit nr. 14, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, Grădinița cu Program Prelungit nr. 18, Grădinița cu Program Prelungit nr. 20, Grădinița cu Program Prelungit nr. 22, Grădinița cu Program Prelungit nr. 24, Grădinița cu Program Prelungit nr. 25, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 17 (structuri la Școala Gimnazială ”D. Sturdza”);

- în perioada 3.08.-14.08. - Grădinița cu Program Prelungit nr. 29;

- în perioada 17.08 - 21.08 - Grădinița cu program Prelungit ”Sf.Sava”.

În mediul rural vor fi redeschise grădinițele cu program normal din cadrul următoarelor unități de învățământ: Școala Gimnazială Focuri (24.06.- 22.07), Școala Profesională Focuri (24.06 - 14.07), Școala Gimnazială Pîrcovaci (1.07.- 15.07.) și Școala Gimnazială Vânători Popricani (1.07.-15.07).


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac