fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 14 Iunie 2017

Miercuri, 14 Iunie 2017 23:24

Sorin Grindeanu: „NU-MI DAU DEMISIA!”

Premierul Sorin Grindeanu face în declaraţii de la Guvern. El a plecat la ora 20.50 de la Parlament, unde a participat la o şedinţă de aproape cinci ore a Comitetului Executiv PSD. Acolo, Grindeanu i-a anunţat pe liderii PSD că refuză să demisioneze. E de aşteptat ca Grindeanu să explice ce va face în continuare, având în vedere că mai mulţi miniştri PSD şi ALDE ar urma să demisioneze, la cererea celor două partide.

 


Publicat in Guvern
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fac declaraţii după ce liderii celor două formaţiuni politice s-au reunit într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare. Ambele formaţiuni ale coaliţiei de guvernare au retras astăzi sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

 


Publicat in Parlament
Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să îi retragă sprijinul politic lui Sorin Grindeanu. Şi ALDE a decis să îi retragă sprijinul premierului PSD.

 


Publicat in Parlament
Premierul Sorin Grindeanu a rămas deja fără trei membri ai Executivului. Cei trei miniştri ALDE şi-au anunţat demisia miercuri seară. Totodată, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu va mai susţine guvernul Grindeanu.

 


Publicat in Parlament
Parlamentul European le-a ridicat miercuri imunitatea lui Jean-Marie Le Pen şi unui alt eurodeputat al Frontului Naţional (extrema dreaptă franceză), la cererea justiţiei din Franţa, transmite Agerpres citând AFP.

 


Publicat in Panorama
Premierul Sorin Grindeanu a plecat grăbit de la ședința Comitetului Executiv PSD la ora 20.50. El a spus doar că nu a existat niciun vot în privința sa în ședința, dar a refuzat să facă orice altă declarație.

 


Publicat in Parlament
Într-o pădure din zona Vatra Dornei a judeţului Suceava a fost găsită moartă o ursoaică cu doi pui. Poliţiştii au deschis o anchetă, existând suspiciunea ca animalele să fie victimele unui braconier.

 

Astăzi, Garda Forestieră Suceava a fost a fost informată de către şeful Clubului de Pescuit şi Vânătoare din cadrul Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportiv (AJVPS) Suceava despre la faptul că pe fondul cinegetic nr. 4 Buciniş au fost găsite cadavrele unei ursoaice şi a doi pui şi existenta unui al treilea pui care era în viaţă.

 


Publicat in Moldova
Judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă, acuzate că au anulat ilegal o condamnare de șapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR), au fost condamnate definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la câte 4 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

 

Inițial, în mai 2016, cele două judecătoare au fost achitate de Curtea de Apel București, însă Instanța supremă a admis miercuri apelul DNA și le-a condamnat pe Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă la închisoare cu executare.

 


Publicat in Justitie
Reprezentanții Consiliului Județean Iași au transmis prin aplicația electronică My Smis către Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est - organism intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR 2014-2020) - proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași", în vederea finanțării

 

Programul este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a fost adoptat de Comisia Europeană în vederea accesării fondurilor europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

 


Publicat in Administratie Locala
Miercuri, 14 Iunie 2017 19:12

Omagiu lui Mihai Eminescu, la MNLR Iași

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează joi, 15 iunie, o serie de evenimente în semn de omagiu adus poetului Mihai Eminescu. Astfel, cu începere de la ora 12.00, în sala de artă de la Muzeul „Mihai Eminescu” va avea loc vernisajul Expoziției „Clasici ai versului românesc în manuscrise” (curator: Corina Negură),prezentată de Nicolae Crețu.

 


Publicat in Arta
Pagina 1 din 5