fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 31 Decembrie 2023

Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse şi inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorinţe. De Anul Nou, românii fac urări pentru a avea noroc, bani şi a fi sănătoşi în următorul an, mergând din casă în casă, respectând datinile străbune. Sorcova, Pluguşorul, Capra sau umblatul cu Ursul sunt doar câteva dintre cele mai frumoase obiceiuri de Anul Nou, păstrate din moşi-strămoşi în România.

Publicat in Social
Un vatman în vârstă de 50 de ani a murit duminică seară în timp ce conducea un tramvai care circulă pe ruta 11, informează Agerpres.

Publicat in Social
O bătaie de stradă între copii s-a lăsat cu o cercetare internă a polițiștilor într-o localitate clujeană, pentru că mama uneia dintre victime susține că poliția nu a venit nici la două ore de la apelul la 112.

Publicat in Social
O bătrână a fost călcată de o mașină a Poliției, la Reșița. Mașina aparține Serviciului Criminalistic și se afla în misiune, cu girofar și sirenă.

Publicat in Social
Aproape jumătate din populaţia lumii va fi chemată la urne în anul 2024. Sunt aproape 30 de țări, printre care și România, în care anul viitor sunt organizate alegeri prezidențiale.

Publicat in Eveniment
Un bărbat din Marea Britanie și-a petrecut 41 din ei 43 de ani de viață căutând-o pe mama sa biologică a găsit-o într-un final moartă, în locuința ei din Londra.

Publicat in Panorama
Mascaţii de la Ruginoasa au respectat tradiţia milenară a celebrei bătălii din centrul satului din Ajun de Anul Nou, care are loc între "delenii" şi "vălenii" din comună, fără a fi înregistrate victime.

Publicat in Social
Şoferul uneia dintre maşinile implicate în accidentul rutier produs, sâmbătă noaptea, în zona Bucium, are şanse minime de supravieţuire, spun medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului 'Sf. Spiridon" din Iaşi.

Publicat in Sanatate
Cinci persoane au fost transportate la spital după ce, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, maşinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier pe şoseaua Bucium.

Publicat in Social