fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 08 Septembrie 2023

Naţionala României s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului European de volei masculin - CEV EuroVolley 2023, vineri seara, la Varna, după ce a învins Croaţia cu scorul de 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12).

Publicat in Alte Sporturi
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a finalizat cu succes admiterea de toamnă 2023, la studiile de licență și masterat. În zilele dedicate înscrierilor și-au depus dosarele, atât on-line cât și la sediul facultăților, la studiile de licență și masterat aproape 300 de candidați, doar pe locurile bugetate înregistrându-se o concurență de doi candidați pe loc.

Publicat in Educatie
La începutul stagiunii cu numărul 183, Teatrul Național Iași este invitat la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, eveniment organizat de Naționalul „Mihai Eminescu” din Chișinău, desfășurat sub genericul „Atât de aproape”. Săptămâna viitoare, pe scena celei de-a opta ediții, se vor juca două dintre cele mai recente spectacole ale trupei ieșene de teatru: „Antonin Artaud. Familia Cenci” după Shelley și Stendhal, în regia lui Silviu Purcărete și „Lysistrata, dragostea mea” de Matei Vișniec, o montare a lui Zalán Zakariás.

Publicat in Social
În acest sfârșit de săptămână, Iașul va fi Capitala retro a petrecerii în aer liber. În parcul Palas, pe 9 și 10 septembrie va avea loc DISKOteka Festival, care reunește la Iași unii dintre cei mai iubiți artiști internaționali și naționali ai anilor ’80-’90. Pe scenă vor urca clasicii Saragossa Band, Mauro, Francesco Napoli, dar și Kaoma, SNAP!, Ice MC, Fun Factory, East 17, Fab Morvan (Milli Vanilli), Gheorghe Gheorghiu și mulți alții. De asemenea, vineri, 8 septembrie, în Amfiteatrul Palas, Filarmonica de Stat „Moldova” invită ieșenii la un concert coral în interpretarea Corului academic „Gavriil Musicescu”.

Publicat in Timp Liber
Agenţia centrală de informaţii a SUA (CIA), care încearcă să recruteze cetăţeni ruşi ca spioni, a difuzat un video adresat oficialităţilor de la Moscova în care li se cere acestora să spună adevărul despre un sistem plin de denunţători mincinoşi, relatează vineri Reuters.

Publicat in Eveniment
Nu este primul incident de acest fel și nu va fi nici ultimul. Un tren CFR Călători a depășit gara, fără să oprească, la 15 km de Suceava, vineri dimineața, scrie publicația Club Feroviar. Este vorba despre un tren InterRegio Suceava - București ce a acumulat apoi două ore întârziere.

Publicat in Moldova
Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța o cerere pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției în cazul accidentului rutier de anul trecut, însă procurorul de caz nu ar fi de acord, potrivit G4Media.ro.

Publicat in Justitie
Simona Halep are mai bine de un an de când nu a mai jucat un meci oficial din cauza acuzațiilor de dopaj și a amânării unui verdict. Dar acum jurnaliștii americani au identificat o nouă problemă în calea revenirii româncei în turneele principale.  

Publicat in Alte Sporturi
Locuitorii români din vecinătatea zonelor ucrainene vizate de atacuri cu drone rusești vor primi mesaje RO-Alert de fiecare dată când vor mai avea loc astfel de operațiuni militare, iar autoritățile vor pregăti adăposturi aeriene.

Publicat in Administratie Locala
O fată de 14 ani din India a fost arsă de vie într-un cuptor după ce a fost violată în grup de 11 bărbați, dintre care doi erau minori.

Publicat in Panorama
Pagina 1 din 3