fbpx
 
Susținere academică pentru Norina Forna la UMF Iași: „Va alege faptele în detrimentul vorbelor”

Susținere academică pentru Norina Forna la UMF Iași: „Va alege faptele în detrimentul vorbelor”


Alegerile pentru funcția de rector al UMF Iași intră în linie dreaptă. Joi, 16 ianuarie va avea loc scrutinul la care vor vota aproximativ 700 de cadre universitare.

Votul se anunță extrem de echilibrat, ca și cum acum patru ani. Aceiași doi candidați își dispută întâietatea în preluarea managementului celei mai puternice universități ieșene, din punct de vedere financiar, a uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Prof. dr. Viorel Scripcariu merge pe linia continuității, afirmând chiar, în timpul campaniei interne, că el este cel care a adus liniștea.

Contracandidata sa, prof. dr. Norina Forna, decanul Facultății de Stomatologie, mizează pe un proiect managerial mult mai ambițios, numindu-l „Evoluție prin excelență”, tradus într-o creștere a calității viitorilor medici absolvenți la Iași. Oferta lui Scripcariu este stabilitatea, cea a lui Forna înseamnă creșterea prestigiului în ranking-urile internaționale și creșterea vizibilității acelor cadre universitare care aduc plusvaloare învățământului medical. „Vreau o întoarcere a atenției de la Administrație la elitele care formează corpul profesoral. Munca acestora trebuie să fie cunoscută și apreciată, pentru că sunt baza dezvoltării UMF Iași”.

Mai multe personalități ale lumii academice din România au transmis mesaje de susținere pentru prof. dr. Norina Forna.

  • univ. dr. Ştefan Afloroaei: „Norina Forna, dinamism managerial”
    „Sunt binecunoscute, în mediul academic, proiectele profesionale ale Norinei Forna, proiecte care au situat Facultatea de Medicină Dentară pe harta celor mai de succes școli din România. Alegerea Prof. Dr. Norina Forna în funcția de Rector poate reprezenta șansa unui mare pas înainte, din punctul de vedere al dinamismului managerial, pentru Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași!“.

  • prof. univ. emerit dr. Constantin Toma: „Un Rector care să știe și să lupte”
    „Nu cunosc mulți oameni care s-au luptat cu toată convingerea pentru colegii lor așa cum a făcut-o, de-a lungul timpului, Prof. Norina Forna pentru Facultatea de Medicină Dentară. UMF Iași are ocazia de a-și alege joia aceasta un Rector care să știe și să poată lupta pentru dezvoltarea învățământului medical ieșean!“

  • dr. Vasile Ișan (Rector al Universității „Al. I. Cuza” Iași 2008 - 2016): „Norina Forna pune accentul pe dezvoltare”
    „Așa cum o cunosc eu, Prof. Norina Forna va alege faptele în detrimentul vorbelor. UMF Iași poate să aibă un nou Rector care să pună accentul pe dezvoltare, pe calitate și pe perspective. Sunt convins că Prof. Norina Forna va face ca în România și nu numai să se vorbească despre Iași ca despre un etalon al educației medicale!“.

  • Prof. Dr. Constantin Ionescu-Târgoviște: „Un rector energic și dedicat”
    „Mă bucur să aflu că prietena și colega mea Prof. Dr. Norina Forna s-a decis să candideze pentru a fi Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Iași. O susțin cu toată încrederea mea pe doamna profesor Forna pentru că știu că învățământul medical ieșean, la fel ca și toată comunitatea ieșeană, vor avea doar de câștigat cu un nou Rector energic și dedicat proiectelor concrete de cercetare și dezvoltare!“.
    Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu-Târgoviște este Președintele Asociației Medicale Române. Înființată în 1857, reprezintă cea mai importantă asociație medicală din România, iar activitatea sa științifică este realizată într-o strânsă colaborare cu Academia Română. ”Sunt onorată de a fi, la rândul meu, vicepreședinte al Asociației Medicale Române și mă bucur de prietenia și mentoratul Academicianului Constantin Ionescu-Târgoviște”, a spus prof. dr. Norina Forna.

  • Prof. Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici: „M-au impresionat energia și pasiunea sa”
    „O cunosc și o stimez de multă vreme pe colega și prietena mea Norina Forna, un om care a avut curajul și priceperea de a fi un deschizător de drumuri în domeniul său de activitate. De-a lungul anilor, de fiecare dată când ne-am întâlnit, m-au impresionat energia și pasiunea cu care mi-a povestit despre Universitatea sa de suflet, «Grigore T. Popa». Prin tot ceea ce a făcut pentru mediul academic ieșean, Norina este un Profesor și un Doctor în adevăratul sens al cuvântului și sunt eminamente convins că va fi și un Rector vizionar și capabil, care va readuce învățământul medical din Iași printre elitele naționale și internaționale.”
    Medic neurolog de profesie, Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este pionier în domeniul neurociberneticii, profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

  • Prof. Dr. Emanoil Ceaușu, Secretar General al Academiei de Științe Medicale din României: „Îi cunoaștem determinarea și forța de muncă uriașă”
    „Doamna Prof. Dr. Norina Forna, membru titular al Academiei de Științe Medicale, este unul dintre specialiștii cu îndelungată și dedicată expertiză în domeniul medicinei dentare din țară, și vicepreședinte al Asociației Medicale Române, instituție cu mare greutate și notorietate în comunitatea medicală din România.
    A parcurs toate etapele ierarhice ale învățământului medical, de la asistent până la gradul de profesor universitar, bucurându-se de numeroase realizări.
    Este un coleg deosebit de valoros, cu o activitate științifică recunoscută la nivel național și internațional. Îi cunoaștem determinarea, forța de muncă uriașă și capacitatea extraordinară de a conduce cu succes echipe de profesioniști.
    Prin spirit novator, a reușit să-și pună amprenta indiscutabil asupra evoluției Facultății de Medicină Dentară din Iași, transformând-o într-un veritabil pol al excelenței - în strânsă colaborare cu Rectorii Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T.Popa».
    Având în vedere activitatea prestată în domeniu de către Doamna Prof. Dr. Norina Forna și considerentele de fond de mai sus enumerate, Conducerea Academiei și Științe Medicale susține și recomandă candidatura domniei sale la funcție de Rector al Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași“.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: