fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 02 Octombrie 2021

Cercetătorii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) au demonstrat, într-un studiu recent, aplicabilitatea unui biosenzor proteic pentru detecţia în timp real a proteinei spike S1 la nivele fiziologice ale concentraţiei sale, încă din faza premergătoare infecţiei virale propriu-zise.

Publicat in Educatie
Două hoteluri de lux din Capitală au fost închise temporar în urma controalelor făcute de Protecția Consumatorului. Mâncare stricată sau fără termen de expirare în depozit, ustensile de bucătărie murdare ori care aveau arsură depusă, și ulei pentru gătit care nu era schimbat conform normelor sanitare.

Publicat in Social
Dacian Cioloş, preşedinte ales al USR PLUS, a precizat sâmbătă că nu agreează varianta unui guvern tehnocrat şi că nu doreşte nici alegeri anticipate.

Publicat in Parlament
Un bărbat de 28 de ani a ameninţat, sâmbătă, că va detona o bombă la o casă de schimb valutar din municipiul Arad, ulterior dovedindu-se că în pachetul pe care îl avea asupra sa se afla o boxă audio.

Publicat in Social
O bătrână de 90 de ani din județul Buzău, Râmnicelu, ar fi decedat încă din primăvară, însă fiul ei de 51 de ani – cunoscut ca un consumator înrăit de alcool – a ținut-o ascunsă în grădină casei, unde a acoperit-o cu vegetație.

Publicat in Social
Guvernul urmează să valideze în şedinţa de sâmbătă, printr-o hotărâre, măsurile adoptate joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei de Covid.

Publicat in Sanatate
Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, după anunțul victoriei sale în alegerile interne, că după ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură. El exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu și spune că „toate variantele sunt pe masă”. Totodată, Cioloș nu vrea să ocupe o funcție în Guvern, spunând că se va ocupa de partid.

Publicat in Parlament