fbpx
Avocatul Poporului a atacat la CCR articolele privind „izolarea într-o unitate sanitară” din noua lege a carantinei

Avocatul Poporului a atacat la CCR articolele privind „izolarea într-o unitate sanitară” din noua lege a carantinei


Avocatul Poporului a atacat vineri la Curtea Constituțională două articole din noua lege a carantinei referitoare la „izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare”.

Este vorba despre articolele 8, alineatele 3-9, și 19 din legea 136/2020.

„Soluția legilativă referitoare izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare este constituțională, prin raportare la considerentele Deciziei 458/2020, numai în măsura în care acest tip de izolare se impune ca măsură de ultim resort, după ce toate celelate măsuri, de o severitate mai scăzută, au fost epuizate”, se arată în sesizare.

„După ce trei săptmâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (...), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca legi fundamentale care permit Guvernului şi autărităţilor sanitare să lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României", a afirmat Ludovc Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Poporului afirmă că izolarea în spital nu contravine Constituţiei numai dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la aceasta după recurgerea la toate celalalte căi de rezolvare a problemei.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top