fbpx
 
Foto: 7IASI.ro Foto: 7IASI.ro

Viceprimarul Harabagiu și membrii Comisiei de Urbanism, audiați la DIICOT în dosarul „Zămosteanu”


Membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iași și viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost chemați de procurorii DIICOT la audieri în dosarul „Zămosteanu”, informează „Ziarul de Iași”.

Unii dintre consilierii locali, membri ai Comisiei de urbanism au fost chemaţi în calitate de martor la audieri.

În prezent, Comisia de urbanism a Consiliul Local este formată din Paul Boişteanu (preşedinte, PSD), Marius Aur (secretar, PSD) şi 7 membri simpli: Gabriel Harabagiu (viceprimar PSD), Vintilă Iordan (ALDE), Violeta Găburici (PMP), Gabriel Surdu (PSD), Tudor Dornean (PNL, Ciprian Bostan (PNL) şi Traian Ciobotaru (PSD).

Unii dintre ei au confirmat că au fost citaţi în calitate de martor. Citaţiile au fost trimise în cursul zilei de vineri, iar numărul de dosar care figurează pe citaţia este identic cu numărul dosarului în care a fost arestat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu, mai arată sursa citată.

„Am fost citat ca martor într-un dosar în legătură cu o persoană din municipiul Iaşi. Mi-au fost puse mai multe întrebări despre schimbul de terenuri care trebuia să aibă loc între Primăria Municipiului Iaşi şi terenul domnului respectiv din strada I.C.Brătianu", a declarat viceprimarul Gabriel Harabagiu la ieşirea din sediul DIICOT Iaşi.

Tot astăzi, la DIICOT au fost chemați și funcționari din cadrul Primăriei: Paula Fânaru, șefa Serviciului GIS Cadastru, și o colegă de serviciu.

Article image
Una dintre piesele grele din dosarul întocmit de DIICOT, dosar în care, zilele trecute, în Iași, au fost operate trei arestări, se referă la o tranzacție de milioane de euro din centrul Iașului. Procurorii susțin că, printr-o inginerie financiară și o supraevaluare a unui imobil, dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu a băgat în buzunar 3,5 milioane de euro, evitând plata impozitelor către Fisc.  
Autor cristi tanasa Anchete 31 Iulie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30