fbpx
Percheziții la proxeneții din Iași: cinci persoane, suspectate de exploatare sexuală a mai multor tinere în Marea Britanie (VIDEO)

Percheziții la proxeneții din Iași: cinci persoane, suspectate de exploatare sexuală a mai multor tinere în Marea Britanie (VIDEO)


Cinci persoane, bănuite de trafic de persoane sub  forma exploatării sexuale în Marea Britanie, au fost conduse la audieri, în urma unei acțiuni desfășurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Iaşi, au efectuat, în această dimineață, 4 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane.

Activitățile s-au desfășurat în județul Iași, fiind efectuate cercetări cu privire la trafic de persoane, sub forma exploatării sexuale, în Marea Britanie.

În urma activităților, a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile și înscrisuri.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe victime.

Persoanele recrutate ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, ar fi fost obligate la practicarea prostituţiei.

Sumele de bani câştigate de către victime ar fi fost însuşite în totalitate de către traficanţi. Aceștia ar fi investit banii în locuințe și autoturisme de lux.

5 persoane au fost conduse la audieri, acestea urmând a fi prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. Iaşi, în vederea luării de măsuri legale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top