fbpx
Proxeneți din Brăila, reținuți de procurorii DIICOT: au obligat mai multe tinere să se prostitueze în Occident

Proxeneți din Brăila, reținuți de procurorii DIICOT: au obligat mai multe tinere să se prostitueze în Occident


Doi bărbați și două femei din Brăila, bănuiți că ar fi exploatat persoane vulnerabile, au fost reținuți, în urma a 5 percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brăila.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism în formă continuată.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe raza județului Brăila, s-a constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, specializat în racolarea de tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

Liderul grupului se ocupa de identificarea unor persoane de sex masculin, aflate într-o situație materială modestă, dispuse să-l ajute la desfășurarea unor activități (conducători auto, mecanici, etc.), contra unor sume modice de bani, persoane cărora le oferea posibilitatea de a-și stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale.

Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum și alte persoane de sex feminin pe care le cunoșteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituție practicată pe teritoriul Italiei.

Ulterior, inculpații se ocupau de achiziționarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoțeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil și le inițiau în activitatea de practicare a prostituției, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate „la stradă”.

De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind încunoștințat telefonic de către concubina sa cu privire la program și la sumele obținute de fete din activitatea de prostituție.

Sumele de bani obținute îi erau expediate inculpatului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activității, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Deși inculpații lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituției, în baza unei înțelegeri de împărțire în mod egal a banilor obținuți în acest mod, după ce acestea ajungeau în străinătate, membrii grupării le rețineau documentele de identitate, le luau aproape toți banii sub pretextul diferitelor cheltuieli și le cereau să respecte condițiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România.

În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituția în baza înțelegerilor inițiale, membrii grupării recurgeau la amenințări și jigniri, precum și la pretinderea unor datorii deja achitate.

La data de 31.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Brăila au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Brăila, în urma cărora au fost ridicate 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tabletă, un DVR, înscrisuri și carduri bancare.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila și al reprezentanților D.G.A.S.P.C. Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top